Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ - CUSTARD FILLED PASTRY



Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας


Κρέμα

3/4 φλιτζανιού  χοντρό σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 λίτρο φρέσκο γάλα
4 αβγά
50 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
200 γρ. λειωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων


Σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2  φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές γεμάτες μέλι (ανθέων)
1 φλούδα  λεμονιού
1 κουταλιά χυμός λεμόνι

Οδηγίες




Σε ένα μπωλ βάζουμε  τα αβγά, τη ζάχαρη , τις βανίλιες , το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε καλά



Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα,  μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι

και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην κολλήσει



Μόλις η κρέμα πήξει αποσύρρουμε από τη φωτιά


και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς


όταν ομογενοποιηθεί ρίχνουμε και τα 50 γρ. βούτυρο και το ανακατεύουμε για να λειώσει.
Η κρέμα ειναι έτοιμη




Λειώνουμε σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο βούτυρο και με ένα πινέλο βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψί .

Πέρνουμε ένα ένα φύλλο και βουτυρώνουμε το μισό

το διπλώνουμε στη μέση


με ένα κουτάλι τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου την κρέμα και διπλώνουμε προς τα μέσα τις πλευρές

κατόπιν τυλίγουμε σε ρολλό και αλείφουμε το τέλος του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει.



Στρώνουμε στο ταψί αλείφουμε όλα τα μπουρεκάκια με το υπόλοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με νεράκι


Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 200 C  30 λεπτά.
Bράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 6 λεπτά ακριβώς απο το σημείο που θα αρχίσει ο βρασμός.


Μόλις βγάλουμε το γλυκό απο το φούρνο  περιχύνουμε με το σιρόπι με τη βοήθεια μια κουτάλας σε ένα ένα κομμάτι .

Αφήνουμε να κρυώσει  και να πιεί το σιρόπι.




Μικρές συμβουλές 

Ειναι πολύ ωραίο αν το παγώσετε στο ψυγείο