Ζύμη τραγανή με γεύση κεφαλογραβιέρας ή παρμεζάνας ή ακόμη και φέτας και οποιουδήποτε τυριού σας αρέσει.
Υλικά
Υγρά
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1/2 ποτήρι βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
Στερεά
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένα με
1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι ,
1 1/2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ και
1 κουταλάκι σόδα.
1 1/2 ποτήρι χοντροτριμμένη κεφαλογραβιέρα
(στο μούλτι γίνετε σαν μπαλάκια και νιώθεις την γεύση της).
Για επάλειψη
1 κρόκος αυγού χτυπημένος με 1 κουταλάκι νερό
σουσάμι άσπρο και μαύρο.
34 κομμάτια περίπου
Μικρές συμβουλές
Αν η ζύμη σας βγεί σφιχτή βάλτε λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσει.Αν κάνετε δόση για παιδικό πάρτυ μπορείτε να παραλείψετε το αλάτι και να βάλετε φέτα.
Η ζύμη αυτή χωρίς την προσθήκη του τυριού ειναι φοβερή για τυροπιτάκια κουρού με γέμιση αυγό και φέτα.