Σελίδες
▼
Σάββατο 29 Μαΐου 2010
ΤΖΑΤΖΙΚΙ - "TZATZIKI" GREEK YOGURT SAUCE
Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ξύδι
1 αγγούρι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
7 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
Τρίβουμε το αγγούρι και το αλατίζουμε.
Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του για 5 λεπτά.
Σε ένα μπώλ βάζουμε το αγγούρι λειώνουμε το σκόρδο,
προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι
και το λάδι
και τα ανακατεύουμε καλά .
Συνοδεύει τέλεια το Ελληνικό σουβλάκι και τα ψητά κρέατα.
Μικρές συμβουλές
Μια δροσερή παραλαγή είναι να ψιλοκόψετε μέσα φυλλαράκια δυόσμου ή άνηθου.