tag:blogger.com,1999:blog-6319167328029285602024-03-05T22:05:47.720+02:00CookArt | by elenflyΕύκολες νόστιμες και με γούστο συνταγές μαγειρικής!Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.comBlogger130125tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-32033652198100073012021-12-26T15:46:00.004+02:002021-12-26T16:19:18.397+02:00ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - PRALINA VANILLA CAKEΥλικά1 παντεσπάνι έτοιμο σοκολάτας1 κρέμα γιωτης πραλίνα +1 κουταλιά σούπας ζάχαρη 1 κρέμα γιωτης βανίλια. + 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη1 λίτρο γάλα για τις κρέμες1 σοκολάτα κουβερτούρα για το ντεκόρ1 κουτί πουράκια με λιγότερη ζάχαρη3 κρέμες γάλακτος μικρές νουνού για σαντιγίΣιρόπι 3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη 1 και μισό ποτήρι του κρασιού νερόΒράζουμε 3 λεπτά και μόλις το βγάλουμε Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-12134076069393502152021-11-23T18:25:00.002+02:002021-11-24T11:59:52.763+02:00ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ - PICKLED EGGPLANTΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ - PICKLED EGGPLANT30 μικρα μελιτζανακια30-40 μακρια κλωναρια σελινο 1 φλυτζανι φυλλα απο σελινο30 μικρα καροτα 15 πιπεριες φλωρινης μετριες8-10 πιπεριες πρασινες κερατα3 μεγαλες κουταλιες σουπας δυοσμο ΜΟΝΟ ξερο15 σκελιδες σκορδο6-7 πιπεριες κοκκινες καυτερεςΑλατι ,πιπερι μαυροΞυδι απο κρασιΕλαιολαδοΠλενουμε τα μελιτζανακια και αφαιρουμε το κοτσανι ,χαραζουμε κατα Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-85151798178643236142020-08-09T03:17:00.006+03:002020-09-06T12:38:26.644+03:00ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΕΡΑΤΖΑΚΙ Μαζεψα νερατζακια στο τελος του Ιουλιου το μεγεθος οσο 1 μικρο καρυδι1 κιλό νεραντζάκια πράσινα1 κιλό και 1 ποτηρι ζάχαρη1 κομμάτι γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβυθι2 1/2 ποτηρια νερό2 κουταλιές γλυκόζη και το χυμο απο 1 λεμονι<!--more-->1 φαση ξεπικρισμα Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό βρυσης! Τα βράζουμε σε δυνατή φωτια για 10 λεπτά, χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-60739597143677700802020-07-30T18:45:00.003+03:002023-03-02T02:10:39.785+02:00ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΙΒΑΝΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΙΒΑΝΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ σιμιγδαλι χοντρο
500 γρ σιμιγδαλι ψιλο
1 κιλο ζαχαρη κρυσταλλικη
4 ποτηρια νερο
2 ποτηρια λαδι (βαζω 1 καλαμποκελαιο & 1 ελαιολαδο)
2-3 καψουλες βανιλιας
Ξυσμα και χυμο απο 1 λεμονι
Κανελοζαχαρη για το πασπαλισμα
Αμυγδαλα ασπρισμενα
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό , λάδι , ζάχαρη, λεμόνι ξύσμα και χυμό , βανίλιες Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-47304806326408905762019-12-29T00:04:00.000+02:002019-12-29T00:08:43.986+02:00
ΚΟΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ - CHRISTMAS YULE PRALINA
Υλικα
ΚΟΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Υλικά
για το παντεσπάνι
4 κροκους
2 κουταλιες ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
6 ασπράδια
4 +1/2 κουταλίες ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλυτζάνι φαρινάπ με 2 κουταλιες κακαο
γέμιση
κρεμα ζαχαροπλαστικής πραλινα με 2 κουταλιες ζαχαρη
300 ml γάλα φρεσκο και 50 mlElenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-43242861142366912962018-12-17T01:24:00.000+02:002018-12-17T01:29:15.636+02:00Σουτζουκακια με ρυζι καμπουριτσα
Για το ρυζακι
1 ποτηρι ρυζι κιτρινο σπυρωτο
2,5 ποτηρια νερο
1 καροτο
1 κουταλια σουπας βουτυρο αγελαδος
3 κουταλιες ελαιολαδο
Για το ρυζι: Τα βραζω ολα μαζι στην χυτρα .
Απο την ωρα που θα σφυριξει βραζω 3 λεπτα ακριβως σβηνω την εστια ,περιμενω να πεσει η βαλβιδα μονη της και σερβιρω.
Το σχημα το περνει απο ενα ποτηρι (γεμιζω ενα ποτηρι κρασιου με ρυζι το παταω με ενα κουταλι καλα και Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-27100498634277417632017-01-18T04:30:00.002+02:002017-01-18T05:13:20.785+02:00ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ -MINI CHOCOLATE WAFER CAKE DESSERT
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι
4 αυγά χωρισμένα ασπράδια και κρόκοι
4 1/2 κουταλιές σούπας ζάχαρη στα ασπράδια
2 κουταλιές ζάχαρη στους κρόκους
1βανίλια
4 κουταλιες σούπας κακάο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι φαρινάπ
1 κουταλάκι κοφτό μπέκιν παουντερ
σιρόπι
1ποτηράκι κρασιού νερό
3/4 ποτηρου κρασιού ζαχαρη
1 1/2 κουταλια σουπας κακαο
1 κουταλια σουπας κονιακ
γέμιση
1 φακελακι κρεμα Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-20552992495341901882017-01-02T05:16:00.003+02:002017-01-02T17:09:27.651+02:00ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ - CHRISTMAS PUDDING CAKE
ταψι νο 32
ΥΛΙΚΑ
1/2 πακέτο βουτυρο αγελάδος και 3 κουταλιες σούπας βούτυρο γάλακτος
6 αυγα
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 ποτηρι νερού χυμο πορτοκάλι
ξυσμα 2 πορτοκαλιών
1 κουταλάκι κοφτό σόδα\
1 κουταλάκι μπεικιν
1 + 1/2 πακέτο αλευρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
μαρινάδα
βάζουμε απο το προηγούμενο βράδυ
1 φλυτζάνι σταφίδες άσπρες και μαύρεςElenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-91542476252066932692016-12-25T00:45:00.004+02:002016-12-25T00:53:35.298+02:00KOΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - CHRISTMAS YULE
ΚΟΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Υλικά
παντεσπάνι
4 κροκους
2 κουταλιες ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
6 ασπράδια
4 +1/2 κουταλίες ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλυτζάνι φαρινάπ
γέμιση
μαρμελάδα βατομουρο
κρεμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ μιση δόση
γάλα φρεσκο
επικάλυψη χτυπαμε σε σαντιγί
2 κουτια κρεμα γάλακτος 200 γρ το ενα
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλικη
2 βανίλιες
Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-6912552464449604492016-12-24T22:21:00.008+02:002021-12-26T20:19:08.133+02:00ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ - OLIVIER SALAD
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ
Υλικά
1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
4 καροτα βρασμένα
2 πατατες βρασμένες
2 κουταλιές της σουπας κάπαρη
2 κουταλιες κέτσαπ
2 κουταλιες μουστάρδα
1 μικρο βαζακι αγγουρακι τουρσι
1 χουφτα ανηθο
3 βραστα αυγα ψιλοκομμενα (το ενα το κρατάτε για ντεκορ αφαιρείτε μονο τον κρόκοElenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-23541458823066508422016-09-05T13:43:00.002+03:002016-09-05T23:29:20.620+03:00ΠΕΛΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ - TOMATO PUREE
Υλικά
(για 4 λιτρα πελτέ)
24 κιλα ντομάτες
τουλι( προαιρετικά)
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
4 κουταλιές αλάτι
4 βάζα του λίτρου καλά πλυμένα και στεγνά με βιδωτό καπάκι
Οδηγίες
Πλένουμε τις ντομάτες και τις καθαρίζουμε απο τα κοτσάνια και τα χαλασμένα μέρη αν υπάρχουν
τις τοποθετούμε σε ένα μίξερ με μαχαίρι
και τις πολτοποιούμε πολύ καλά
αδειάζουμε Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-33239408009457495672016-09-05T12:19:00.000+03:002016-09-05T12:51:12.189+03:00ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ - GRAPE DESSERT
Υλικά
1.200 γρ. σταφύλι σουλτανίνα
2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κουταλιά χυμο λεμόνι
1κλαδάκι αρμπαρόριζα
1 χούφτα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Οδηγίες
Βγάζουμε τις ρόγες απο τα κοτσάνια και τις πλένουμε
Τις σουρώνουμε καλά και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με την ζάχαρη εναλλάξ σε 3 στρώσεις
τις αφηνουμε μεσα στο ψυγείο για 2 ώρες να βγάλουν τα νερά τους
Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-25961913627804720982016-08-08T14:34:00.000+03:002016-08-08T14:34:10.273+03:00ΜΠΡΙΑΜ - BRIAM
Καλοκαιρινό φαγάκι της νηστείας
Υλικά
1 κιλο κολοκυθάκια μικρά
3 πατάτες μέτριες
2 κρεμμυδια
2 ντομμάτες
3 σκελιδες σκορδο
1 πιπερια κερατο
λιγο ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
1 ποτηράκι του κρασιου ελαιόλαδο
Οδηγίες
Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια ροδέλες
καθαρίζουμε κρεμμυδια και σκόρδα
και τα ψιλοκόβουμε μαζι με την πιπεριά
ψιλοκόβουμε και την ντομάταElenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-46376752762435879782014-09-02T10:59:00.000+03:002014-09-02T11:04:00.835+03:00ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ ΑΛ΄Α ΕΛΛΗΝΙΚΑ - BURRITOS A LA GRECΟ
Για την σαλάτα
500 γρ φασόλια μαυρομάτικα
2 κρεμμύδια
2 πιπεριες
μαιντανό
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
ξύδι 1/3 ποτήρι κρασιού
ντομάτα κομμένη κύβους
για την σάλτσα
500 γρ γιαούρτι
ελαιόλαδο + ξύδι
5 σκελίδες σκόρδο
5 πιπεράκια τσίλι
αλάτι
μουστάρδα απαλή γεύση
πίτες για σουβλάκια
λουκάνικο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σαλάτα
Βρἀζουμε τα φασόλια σε νερό, (σε χύτρα μετράμε 20 λεπτά απο την Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-90813523247223837852013-11-15T13:37:00.000+02:002013-11-15T13:37:53.896+02:00ΚΑΡΥΔΑΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -SWEET BITES WITH WALNUT
Υλικά
1/2 κιλό φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κιλό χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 βανίλιες
1 μεγάλη σοκολάτα κουβερτούρα
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι κανελα
Για το τύλιγμα
1 σφηνάκι ανθόνερο ή κονιάκ
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη
Σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κουπες νερό
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά,τα καρύδια,τη βανίλια,το γαρύφαλλο, την κανέλα Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-68491909843929288222013-10-31T02:16:00.001+02:002013-10-31T02:23:47.009+02:00ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ,ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - COOKIES VANILLA ORANGE
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπεκιν
1 κουταλάκι σόδα
1 ποτήρι πορτοκαλάδα μαζί με μισό πολτοποιημένο πορτοκάλι
2 κουταλιές κονιάκ
8 αυγά
100 γρ.φυτίνη ,50 γρ.βιταμ τα βάζουμε σε ένα ποτήρι που το συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο
1 ξυλάκι βανιλια και 2 κάψουλες βανίλιας ή 3-4 κάψουλες βανίλιας
1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-52759825219698555192013-08-26T14:55:00.002+03:002013-08-26T17:24:52.880+03:00ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ - CAKE FOR SAINT FANOURIOS TRADITIONAL
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο 220 ml
1 ποτήρι ζάχαρη 220 ml
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά γαρύφαλλο
1 + 1/2 κουταλάκι μπέκιν
1 κουταλάκι σόδα
1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι ολόκληρο πολτοποιημένο στο multi
1 πoτήρι καρύδια χοντροκοπανισμένα
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1/2 ποτήρι νερού σταφίδες μαύρες
1/2 ποτήρι νερού σταφίδες άσπρες
600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-42520628039440249892013-05-08T11:23:00.003+03:002013-05-08T11:23:29.209+03:00ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ - CAKE ICE CREAM ON STICK
Υλικά
1 δόση παντεσπάνι απο την ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΙΡΑΤΗΣ
1 νουτέλα
1 δόση σάλτσα φράουλας (Φτιάχνουμε μια σάλτσα με το 1 κεσεδάκι φράουλες (1/2 κιλό) , 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1/2 νερό)
1 σιρόπι φράουλα αραιωμένο με 3/4 ποτηριού χλιαρό νερό
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
χρωματιστή τρούφα
γλάσο σαντιγύ
1κρέμα μόρφατ μεταλλικό κουτί1 ποτηράκι κρασιού γάλα 3 κουταλιές ζάχαρηάρωμα βανίλιας Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-43429119284588229332013-03-26T12:28:00.000+02:002013-03-26T12:31:55.408+02:00ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ - LEMON PIE
Υλικά
Ζύμη
1 φλυτάνι φυτίνη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι κονιάκ
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
2 1/2 φλυτάνια αλεύρι
κρέμα
1/2 φλυτζάνι κορν φλάουρ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι νερό
100 γρ.βούτυρο
3 κρόκους αυγών
μαρέγκα
3 ασπράδια
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Φτιάχνουμε την ζύμη χτυπώντας πρώτα το Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-89035183782280305932013-01-01T03:56:00.000+02:002013-01-01T04:25:20.244+02:00ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ - SANTA'S CAKE
Υλικά
250 gr. βούτυρο μαλακό μαργαρίνη ή γάλακτος
8 αυγά
1000 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 ποτηριού κρασιού κονιάκ
500 gr. ζάχαρη
6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 πορτοκάλι με τη φλούδα πολτοποιημένο με λίγο χυμό στο multi
1 κουταλιά σόδα
2 κουταλάκια μπέκιν
γλάσο σοκολάτας (γκανάς)
2 κουταλίες βιτάμ
180 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ.Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-21805485953332307302012-12-25T19:03:00.001+02:002013-12-23T10:39:36.246+02:00ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ - SANTA CLAUS WITH POP CORN
Υλικά
μηχανή για ποπ κορν ή 1 κατσαρόλα και 1 βιτάμ
αλάτι
1 κιλό καλαμπόκι για ποπ κορν
1 σακούλα για χαλιά
3 κομμάτια κορδέλλα ζαχαροπλαστίου
1 χαρτί Α4 χρώμα μπεζ ( πρόσωπο)
λευκό χαρτί κουζίνας (γένια , μουστάκι, πομ πον,φρύδια και γούνα του σκούφου)
1 φύλλο χαρτί γκοφρέ κόκκινο (σκούφος)
χαρτόνι χρυσό (πόρπη)
κόκκινο χαρτί περιτυλίγματος με σχέδια (ζώνη)
σελοτέιπ - κόλλα για Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-74763696425935259962012-11-08T18:06:00.000+02:002012-11-08T18:08:16.068+02:00ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΜΕ MUFFINS - ICE CREAM MUFFINS
Υλικά
24 τεμάχια κυπελλάκια βάφλας για παγωτό
καραμέλες gummy bear
24 κεκάκια με γεύση βανίλια σοκολάτα
για το γλάσο γκανάς
2 σοκολάτες κουβερτούρα 125 γρ.η μία
1 κρέμα γάλακτος 250 ml
25 γρ. βιτάμ
24 τεμαχια μπισκότα μικρά oreo
ΜUFFINS βανίλια
1 + 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 +1/2 κουταλάκια μπέικιν
1 βανίλια
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα
1 Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-43880284791232082982012-09-22T20:03:00.000+03:002012-09-22T20:03:27.487+03:00ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ - MOLASSES COOKIES
Υλικά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι πετιμέζι
3/4 ποτηριού ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά γαρύφαλλο
2 κουταλιές κονιάκ
2 πακέτα φαρινάπ (σύνολο 1 κιλό)
1 1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέκιν
Οδηγίες
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο,
την ζάχαρη ,
το πορτοκάλι ,
το πετιμέζι και το κονιάκ
το κακάο
την κανέλα
Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com8tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-66860488869798593942012-08-23T12:10:00.000+03:002012-08-23T12:30:34.815+03:00ΜΟΥΣΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ - GREEK MOUSSAKA
Υλικά
7-8 μελιτζάνες φλάσκες
τριμμένη φρυγανιά
1/4 κεφαλογραβιέρα
ο κιμάς
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3/4 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
4 σκελίδες σκόρδο
1-2 μοσχοκάρυδα (κύριο συστατικό)
5 ντομάτες πολτοποιημένες
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
αλάτι πιπέρι
μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
8 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
Οδηγίες
Με ένα μαχαίρι Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-631916732802928560.post-45123206907417623052012-05-22T22:02:00.002+03:002012-05-22T22:05:06.675+03:00ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ - STRAWBERRY TARTLETS
Υλικά 200 γρ. βούτυρο μαργαρίνη ή φρέσκο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη1 κάψουλα βανίλια1 κουταλιά κονιάκ
2 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
γλάσο σαντιγύ
1κρέμα μόρφατ μεταλλικό κουτί1 ποτηράκι κρασιού γάλα 3 κουταλιές ζάχαρηάρωμα βανίλιας
1/2 κιλό φράουλεςμαρμελάδα φράουλαχαρτάκια ψησίματος
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο με την βανίλια
ρίχνουμε την Elenflyhttp://www.blogger.com/profile/05766353224239836888noreply@blogger.com5