Υλικά
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλλα "κόλλα"
μισή δόση zύμης απο τη συνταγή Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο σπίτι
Βοηθητικά υλικά
Λαδόκολλα
Μπισκότα πουράκια για στηρίγματα (προαιρετικά)
Για το γλάσο
1 ασπράδι
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι μεγάλο το αυγό)
1 κουταλάκι λεμόνι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Καραμελίτσες
1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική για την καραμέλλα "κόλλα"
μισή δόση zύμης απο τη συνταγή Φωτεινό Χριστουγεννιάτικο σπίτι
Βοηθητικά υλικά
Λαδόκολλα
Μπισκότα πουράκια για στηρίγματα (προαιρετικά)
Για το γλάσο
1 ασπράδι
1 βανίλια
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ίσως και λίγο παραπάνω αν είναι μεγάλο το αυγό)
1 κουταλάκι λεμόνι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Καραμελίτσες
Και τους ολισθητήρες του έλκηθρου 2 φορές
Προθερμαίνετε τον φούρνο πάνω κάτω αντίσταση 170°C
Προθερμαίνετε τον φούρνο πάνω κάτω αντίσταση 170°C
Αφου τα βγάλετε τα αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά επάνω σε σχάρα και μετά αφαιρείτε τη λαδόκολλα προσεχτικά.
Τα ενώνετε την επόμενη μέρα.Σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολλητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζίνας) ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατί καίγεται πολύ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
Πω πω αυτό είναι πραγματικά πολύ δύσκολο!! Αλλά τα μαγικά σου χεράκια το κάνουν να φαίνεται τόσο απλό!! Συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή