Υλικά
Χοιρινό γάλακτος 2,5 - 3 κιλά σε ρολό
4 σκελίδες σκόρδο
10-15 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
30 κεδρόμηλα ( πωλείται ως κέδρος ευρωπαικός)
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
1 νεροπότηρο πορτοκαλάδα
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι μαύρο
Οδηγίες
Ανοίγετε το ρολό και αλατοπιπερώνετε
τοποθετείτε τα δαμάσκηνα ,
τα σκόρδα και τα κεδρόμηλα σε όλο το μήκος του κρέατος
τυλίγετε και τοποθετείτε πάλι το δίχτυ.
Δένετε και με λίγο σπάγγο για καλύτερο αποτέλεσμα και αλατοπιπερώνετε και εξωτερικά.
Σε ένα σκεύος ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και περνάτε το ρολό απο όλες τις πλευρές
Όταν πάρει χρώμα το σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά
Τοποθετήτε το ρολό σε γάστρα μαζί με το ζωμό του , προσθέτετε την πορτοκαλάδα
και το σκεπάζετε.
Ψήνετε στους 200 C πάνω κάτω αντίσταση για 2,5 ώρες γυρνώντας το κάθε 1/2 ώρα.
Όταν το βγάλετε το αφήνετε για 10 λεπτά και αφού αφαιρέσετε το δίχτυ το κόβετε φέτες.
Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου και κόκκινο κρασί Αγιωργείτικο Νεμέας!
Και φυσικά ψωμί ζυμωτό απο την συνταγή
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ - XMAS BREAD
Καλή επιτυχία!!!
Μικρές συμβουλές
Το άρωμά του είναι συναρπαστικό όπως και η γεύση του.
Μπορείτε επίσεις να το κάνετε με χοιρινό σε κομματάκια στην λαδόκολλα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Μμμμμμ φαίνεται νοστιμότατο το χοιρινό ρολό και το έκανες ροδοψημένο όπως μου αρέσει!!!!!!!!! Μου αρέσει επίσης πολύ με δαμάσκηνα!!!!!!!!!!Μου άνοιξες την όρεξη!Θα το κάνω!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο ! Νόστιμη αρχή για μια νόστιμη χρονιά.Θα το δοκιμάσω, γιατί από ρολό ,ως τώρα, μόνο κοτόπουλο έφτιαχνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται. . Μακάρι και η γεύση να είναι τέλεια. .Θα το φτιάξω αυριο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειοοοοοοοοοοο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή