Υλικά
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
χλιαρό νερό όσο πάρει για την ζύμη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
λάδι για τηγάνισμα
λάδι για τηγάνισμα
μέλι
κανέλα
καρύδι (προαιρετικά)
κανέλα
καρύδι (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπώλ μαζί με το αλάτι την ζάχαρη και την μαγιά.
Ανακατεύουμε και σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό χλιαρό μέχρι να γίνει ένας χυλός, που να στέκετε κάπως στο κουτάλι.Να μην ειναι ούτε πολύ σφιχτός, ούτε αραιός.
Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί 30 λεπτά περίπου.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μπαλίτσες ζυμαριού μέχρι να γεμίσει η επιφάνεια του λαδιού.
Βάζουμε μια κουταλιά ζυμάρι στην χούφτα μας και σφίγγοντάς τη σχηματίζονται μπαλίτσες.
Τις γυρίζουμε όταν ροδοκοκινίσουν απο την μια πλευρά .
Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα βάζουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα και τους περιχύνουμε με μέλι αραιωμένο με λίγο ζεστό νεράκι.
Τους πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο σπασμένο καρύδι.