Translate

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ - CAKE ICE CREAM ON STICK


Υλικά

1 δόση παντεσπάνι απο την ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΙΡΑΤΗΣ
1 νουτέλα
1 δόση σάλτσα φράουλας (Φτιάχνουμε μια σάλτσα με το 1 κεσεδάκι φράουλες (1/2 κιλό) , 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1/2 νερό)
1 σιρόπι φράουλα αραιωμένο με 3/4 ποτηριού χλιαρό νερό
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
χρωματιστή τρούφα

γλάσο σαντιγύ

1κρέμα μόρφατ μεταλλικό κουτί
1 ποτηράκι κρασιού γάλα
3 κουταλιές ζάχαρη
άρωμα βανίλιας
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

γλάσο σοκολάτα γκανάς

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ.κρέμα γάλακτος φρέσκια
25 γρ.βούτυρο (βιτάμ)

Οδηγίες

 Φτιάχνουμε ένα παντεσπάνι σε ορθογώνιο ταψί και το χωρίζουμε οριζόντια σε δύο μέρη



Βρέχουμε το πρώτο με το σιρόπι φράουλας και στρώνουμε απαλά την νουτέλα


Χτυπάμε την κρέμα βανίλια και ενσωματώνουμε και ένα μέρος απο την σάλτσα φράουλα


στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο παντεσπάνι


και αφήνουμε να κρυώσει 3 ώρες το λιγότερο


Χτυπάμε την σαντιγύ και στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια


Αφού κρυώσει η γκανάς στρώνουμε ένα μέρος 'οπως στην φωτογραφία


Απο ένα χαρτόνι κόβουμε το ξυλάκι , το μέρος που θα μπεί στην τούρτα το τυλίγουμε με μεμβράνη.


Διακοσμούμε με χρωματιστή τρούφα και με κορνέ μιας χρήσης γράφουμε τις ευχές.

Καλή επιτυχία!!

4 σχόλια:

Beauty Follower είπε...

Πολύ χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο!

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

πολυ ομορφο πολυχρονη η Αγγελικουλα και χιλιοχρονη και συ Ελενα μου σε φιλω

Ελισαβετ Σουλειμαν είπε...

ΤΕΛΕΙΑ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕΤΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ. http://plektaaristoyrgimata.blogspot.gr/ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ BLOG ΘΑ ΧΑΡΩ ΠΟΛΥ ΑΝ Κ ΕΣΥ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ.

Blogger είπε...

As reported by Stanford Medical, It is really the ONLY reason women in this country get to live 10 years more and weigh on average 19 kilos lighter than us.

(And realistically, it really has NOTHING to do with genetics or some secret diet and really, EVERYTHING to about "how" they eat.)

BTW, What I said is "HOW", not "WHAT"...

Click this link to determine if this quick test can help you decipher your real weight loss potential