Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ή PASTA FROLA ?

Δεν θέλω να την μάθω θέλω να την φάω




Υλικά

500 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ, ζάχαρη άχνη
4 κρόκους αυγών
1 τσιμπιά αλάτι
250 γρ. βούτυρο ή 1 βιτάμ (μαργαρίνη)
250 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο ή όποια γεύση σας αρέσει
Ξύσμα απο ένα λεμόνι


Οδηγίες

Βάζουμε το αλεύρι το βούτυρο κομμένο σε κύβους παγωμένο και το αλάτι  στο μίξερ και ανακατεύουμε στην μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνει ψιχουλιαστό.


ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το ξύσμα με ένα κουτάλι και το προσθέτουμε στο μίγμα .

Ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί.


Βάζουμε την ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


Την βγάζουμε  και την χωρίζουμε στα 3 το ένα τρίτο το κρατάμε για τις λωρίδες.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε με τα δάκτυλα την ζύμη όσπου να πάρει το σχήμα του ταψιού με ομοιόμορφο πάχος.

Βάζουμε απο πάνω την μαρμελάδα  περίπου να καταλαμβάνει  1/2 πόντο ύψος και γυρίζουμε με απαλές κινήσεις τυν ζύμη προς τα μέσα, περιμετρικά.

Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο

και με έναν κόφτη κόβουμε λωρίδες.

Περνώντας ένα μαχαιράκι κάτω απο κάθε λωρίδα μας βοηθά να  ξεκολλούν εύκολα.


Τοποθετούμε τις λωρίδες σταυρωτά πάνω απο την μαρμελάδα.


Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ασπράδι την ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 C για 35 -40 λεπτά.

Αν δείτε ότι αρχίζει να καίγεται απο πάνω βάλτε αλουμινόχαρτο απο τα 25 λεπτά.


Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μετά κόβουμε σε κομμάτια.




Μικρές συμβουλές

Αν θέλετε να την μεταφέρετε σε  πιατέλα ψήστε σε ανοιγόμενη φόρμα.



Αυτό το γλυκάκι το έφτιαξα ως εορταζόμενη μανούλα για να κεράσω τα τρία παιδάκια μου που μου έφεραν λουλουδάκια και καρτούλες αλλά και τον αντρούλη μου.Να είναι παντα καλά!




 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !

ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ!!



glitter-graphics.com