Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2010

PAVLOVA - ΠΑYΛΟΒΑ με φράουλες το γλυκό των ερωτευμένων



Υλικά

6 ασπράδια
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κορν φλάουερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
 Για τη γέμιση

600 γρ. κρέμα γάλακτος
6 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
φράουλες για τη διακόσμηση και ακτινίδια (κομμένα σε κομματάκια)
 

Για τη σάλτσα
 
10 μεγάλες καθαρισμένες φράουλες
3 κουταλιές ζάχαρη

Οδηγίες




Για να φτιάξω την μαρέγκα, χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ τα ασπράδια ,το αλάτι 
ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά την κρυσταλλική ζάχαρη,
και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνω την άχνη σιγά-σιγά και ανακατεύω σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν ενσωματωθεί ρίχνω το κορν φλάουρ και το λεμόνι.

Με ένα κουτάλι σούπας φτιάχνω πάνω σε λαδόκολλα ένα σχήμα καρδιάς.



Αφαιρώ από το κέντρο μερικές κουταλιές και τις τοποθετώ στην περιφέρειά του έτσι ώστε να σχηματιστεί "φωλιά".



Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200C και μόλις το τοποθετήσω στο φούρνο χαμηλώνω στους 130C. Ψήνω για 2 ώρες στους 130C πάνω κάτω αντίσταση.
Μόλις τελειώσει το ψήσιμο αφήνω λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και αφήνω την μαρέγκα να κρυώσει εκεί.


Φτιάχνω τη γέμιση, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και προσθέτω την ζάχαρη άχνη.

Τέλος, φτιάχνω τη sauce πολτοποιώντας στο multi τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη.

Συναρμολογώ το γλυκό μου τοποθετώντας στο κέντρο της ψημένης μαρέγκας σαντιγύ, στολίζω με κομμένες φράουλες , ακτινίδια και ότι άλλο φρούτο μου αρέσει.

Τοποθετώ το γλυκό στο ψυγείο .


Όταν σερβίρω περιχύνω με την sauce το κάθε κομμάτι.

Μικρές συμβουλές

 Συνοδεύστε το γλυκό αυτό με μια σαμπάνια

η ημέρα των ερωτευμένων απαιτεί πάθος και έρωτα απολαύστετο!!


Να σας κεράσω και μια κουταλίτσα!

 


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!