Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ - FRIED PUMPKIN FLOWERS




Υλικά 

10 άνθη κολοκυθιών
1 κολοκυθάκι μικρό τριμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
10 φύλλα δυόσμο
1/3 ποτήρι του κρασιού γάλα
100 γρ. τυρί φέτα
2 αυγά
5  κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1 ποτήρι  του νερού αλεύρι

λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπωλ




τρίβουμε  το κολοκυθάκι


τρίβουμε και το κρεμμύδι


προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον δυόσμο και τους ανθούς


τρίβουμε την φέτα  ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι πιπέρι


το λάδι και το γάλα και τέλος το αλεύρι όσο πάρει (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω)



ανακατεύουμε καλά το μίγμα πρέπει να στέκεται στο κουτάλι χωρίς να τρέχει.


Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιές


χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και τηγανίζουμε εως ότου ροδίσουν απο την μια πλευρά

τότε τους γυρίζουμε και από την άλλη.


Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.



Κατόπιν αφαιρούμε το χαρτί και σερβίρουμε.



Μικρές συμβουλές

Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι είναι ένας μεζές που συνοδεύει τέλεια το ούζο και την μπύρα!!!