Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

TΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ - FISH ROE SALAD



Υλικά

1/4 του κιλού ψωμί
1 κρεμμύδι
100 γρ. ταραμά λευκό
2 λεμόνια ο χυμός
ελαιόλαδο όσο πάρει
λίγο ψιλοκομμένο άνηθο

Οδηγίες

Μουσκεύουμε το ψωμί (βάζουμε και λίγο ακόμη )


πολτοποιούμε στο multi το κρεμμύδι


και προσθέτουμε τον ταραμά


Πολτοποιούμε πάλι και αρχίζουμε να προσθέτουμε εναλλάξ 


το λάδι το λεμόνι και το ψωμί στυμμένο και πιεσμένο 


σε μια καθαρή πετσέτα ώστε να μην έχει νερά


προσθέτουμε τον άνηθο και ανακετεύουμε με κουτάλι


Γαρνίρουμε με λεμονάκι σε φέτες, ελαιόλαδο , ελιές και άνηθο.


Καλή επιτυχία!

Μικρές συμβουλές

Η ίδια συνταγή γίνεται και με πατάτα βραστή

ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ!!

ΡΑΒΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ - CAKE WITH SYRUP (RAVANI)


Υλικά

20 αυγά
20 κουταλιές ζάχαρη
17 κουταλιές σιμιγδάλι (χοντρό)
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα απο 2 λεμόνια
1 ποτήρι νερό 200 ml περίπου

Σιρόπι

1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα λεμονιού
6 νεροπότηρα νερό
5 νεροπότηρα ζάχαρη
χυμός 1/2 λεμονιού

Οδηγίες

Χωρίζουμε τα σπράδια 


από τους κρόκους


 Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα


Χτυπάμε τους κρόκους με τις  20 κουταλιές ζαχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν


προσθέτουμε το ξύσμα και το νερό λίγο λίγο και ξαναχτυπάμε



ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα  ενσωματώνουμε στο μίγμα το αλεύρι το σιμιγδάλι και την μαρέγκα εναλλάξ (προσοχή να μη ξεφουσκώσει)


 στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  190 C για 40 λεπτά περίπου



φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 5-6 λεπτά απο την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός


Μόλις βγεί απο το φούρνο το σιροπιάζουμε αμέσως


Σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο  και κρέμα ζαχαροπλαστικής!





ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!!!!