Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

ΡΟΛΛΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ - SPRING ROLLS

Μια πίτα με λάχανο και άλλα αρωματικά λαχανικά.


Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας ή  χωριάτικο φύλλο 
ελαιόλαδο
1/4 απο ένα ολόκληρο λάχανο ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα στον τρίφτη
1 κολοκυθάκι κομμένο στον τρίφτη
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη  και μια πράσινη ψιλοκομμένες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
 λίγο σουσάμι

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας


και τα ψιλοκόβουμε
Ρίχνουμε λάδι σε μία κατσαρόλα περίπου 1/2 πόντο ύψος από τον πάτο της.

Όταν ζεσταθεί το λάδι
ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μέσα

και τα μαραίνουμε, πρώτα τα κρεμμύδια  και τελευταίο το λάχανο.

Αφού μαραθούν και μείνουν με το λαδάκι ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι το κάρυ και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε ένα  φύλλο  το διπλώνουμε στην μέση και τοποθετούμε τη γέμιση οριζόντια στην μεγαλύτερη πλευρά του.



Λαδώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό. Διπλώνοντας πρώτα τις άκρες του φύλλου στρίβουμε σε ρολό

και τοποθετούμε κυκλικά στο στρογγυλό ταψί, αρχίζοντας απο το κέντρο.


Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε απο πάνω λίγο λάδι.



Ραντίζουμε με λίγο νεράκι τα φύλλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. (25-30 λεπτά περίπου).

Γίνεται πολύ νόστιμη και πολύ γλυκιά ταιριάζει με μια κέτσαπ ή σάλτσα σόγιας.

Μικρές συμβουλές

Μπορείτε να τα τυλίξετε ατομικά μπουρεκάκια και να τα τηγανίσετε.
Επίσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλο απο ρύζι θα το βρείτε στα κινέζικα προιόντα