Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ - CAKE BUNNY



Υλικά

Παντεσπάνι

5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
3 κάψουλες βανίλιας
1φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι μπεκιν παουντερ

Σιρόπι

1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
βράσιμο για 5 λεπτά

Γέμιση

τεμαχισμένες φρέσκες φράουλες
1 πακέτο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια χτυπημμένο με 1/2 φλυτζάνι λιγότερο γάλα

Γαρνίρισμα

1 κουτάκι σαντιγύ ERMOL χτυπημένο με το 1/2 φλυτζάνι γάλα

Οδηγίες

Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη ,τις βανίλιες και το ξύσμα 


χτυπάμε με το μίξερ στην δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά


πέρνουμε μια σπάτουλα και κοσκινίζοντας το αλεύρι με το μπέκιν  ανακατεύουμε απο κάτω προς τα πάνω με απαλές κινήσεις


Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί και στρωμένο με λαδόκολλα


Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C  πάνω κάτω αντίσταση για 45 λεπτά



Στα 35 λεπτά βάζουμε λαδόκολλα απο πάνω για να μην καεί


 όταν το βγάλουμε απο τον φούρνο  το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για 1 ημέρα κόβετε καλύτερα


 Το χωρίζουμε πρώτα οριζόντια με μια κλωστή και μετά κάθετα με ένα μαχαίρι


 Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής  με λιγότερο γάλα για να είναι πιο σταθερή


και αφού ρίξουμε σιρόπι στο παντεσπάνι στρώνουμε επάνω την κρέμα και μετά τις κομμένες φράουλες

 σιροπιάζουμε το επόμενο παντεσπάνι αφού πρώτα το πατήσουμε λίγο για να κολλήσει με το προηγούμενο


κάνουμε το ίδιο και στο πάνω  παντεσπάνι απο την μια μεριά και ύστερα σηκώνουμε τα παντεσπάνια
και δημιουργούμε ένα σάντουιτς εδώ μπαίνει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.


Καλύπτουμε  με σαντιγύ και στολίζουμε με χάρτινα αυτάκια καραμέλες για ματάκια μύτη σοκολατάκι και δόντια δύο τσίχλες


Ήταν μια τούρτα για τα γενέθλια του μπαμπά με Πασχαλινό χαρακτήρα για να διασκεδάσουν και οι λιλιπούτειοι της οικογένειας!

Καλή επιτυχία!