Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ ΑΛ΄Α ΕΛΛΗΝΙΚΑ - BURRITOS A LA GRECΟ


Για την σαλάτα

500 γρ φασόλια μαυρομάτικα
2 κρεμμύδια
2 πιπεριες
μαιντανό
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
ξύδι 1/3 ποτήρι κρασιού
ντομάτα κομμένη κύβους

για την σάλτσα

500 γρ γιαούρτι
ελαιόλαδο + ξύδι
5 σκελίδες σκόρδο
5 πιπεράκια τσίλι
αλάτι
μουστάρδα απαλή γεύση


πίτες για σουβλάκια
λουκάνικο (προαιρετικά)


Οδηγίες

Σαλάτα

Βρἀζουμε τα φασόλια σε νερό, (σε χύτρα μετράμε 20 λεπτά απο την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα

 και για να τα βγάλουμε περιμένουμε να πέσει η βαλβίδα μόνη της  περίπου άλλα 20 λεπτά).



Τα σουρώνουμε και κρατάμε μέσα στα φασόλια περίπου 1/2 ποτήρι νερό απο το δικό τους.


Σε μια μπωλιέρα βάζουμε τα φασόλια  προσθέτουμε  όλα τα υλικά για την σαλάτα και ανακατεύουμε


Σάλτσα

στο multi βάζουμε λάδι και ξύδι σε ίσες ποσότητες 1/2 ποτήρι κρασιού απο το καθένα



το ίδιο και μουστάρδα,


προσθέτουμε τα σκόρδα  , τα πιπεράκια ,το αλάτι




και  πολτοποιούμε



το μίγμα που θα προκύψει το αδειάζουμε μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε  καλά




Ψήνουμε τις πίτες (βρέχουμε κάτω απο την βρύση και αλείφουμε λάδι και τις δύο πλευρές) και το λουκάνικο στο γκριλ




Τὠρα μπορείτε να γεμίσετε τις πίτες με τα υλικά .




Τα μπουρίτος είναι έτοιμα



Καλή όρεξη!