Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ - COOKIES WITH HEART OF CARAMELΕιναι μεγάλα μπισκοτένια αγοράκια, κοριτσάκια, αγγελάκια, δεντράκια κ.α. που γίνονται με ζύμη gingerbread και καρδιά απο καραμέλα.

  Υλικά


  μισή δόση ζύμη για Gingerbread

  Για την καρδιά

  Διάφορα χρώματα καραμέλες κλασσικές διάφανες σκληρές (σπασμένες σε μικρά κομματάκια)

  Για το γλάσο (royal icing)

  1 αυγό (μόνο ασπράδι)
  1 βανίλια
  1 κουταλάκι λεμόνι
  1 φλυτζάνι περίπου ζάχαρη άχνη.

  Οδηγίες

   

  Αν έχετε φόρμες για μεγάλα μπισκότα σε σχήμα Gingerbread Man, χρησιμοποιήστε αυτές για να κόψετε τα μπισκότα σας.


  Αλλιώς μπορείτε να τυπώσετε ή να αντιγράψετε απο την οθόνη σας τα σχέδια που θα βρείτε εδώ. Το σχέδιο ειναι Page 28 - Gingerbread Man, ενώνοντας τα πόδια με μια γραμμούλα γίνεται κοριτσάκι.


  Σχεδιάζετε και κόβετε τα κομμάτια σε λαδόκολα.


  Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο 3 χιλιοστών, επάνω σε λαδόκολα με την βοήθεια μιας άλλης λαδόκολας έτσι η ζύμη δεν κολλάει στον πλάστη.  Κόβετε τα κομμάτια του πατρόν με ένα μαχαιράκι και αφαιρείτε αυτά που περισσεύουν.


  Με ένα φορμάκι μικρό μπισκότου, σχέδιο καρδιά κόβετε στο κέντρο του άψητου μπισκότου.


  Το γεμίζετε με τις σπασμένες καραμέλες.  Μεταφέρετε σε ταψί με την λαδόκολα στην οποία έχουμε ανοίξει το φύλλο και ψήνετε 15 λεπτά.   Μόλις τα βγάλουμε απο το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα καλά να σκληρήνει η καραμέλα για 15 λεπτά περίπου και κατόπιν αφαιρούμε την λαδόκολλα. Φτιάχνουμε το royal icing (δείτε οδηγίες στη συνταγή για τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια) και τα διακοσμούμε χρησιμοποιώντας τα κορνέ μιας χρήσης


  Αφού στεγνώσουν τα τυλίγουμε σε δωράκια και τα κρεμάμε στο δέντρο.  Είναι ωραία δωράκια για μικρούς και μεγάλους.  Μικρές συμβουλές


  Με τον τρόπο της φωτοτυπίας μπορούμε να φτιάξουμε οποιοδήποτε σχέδιο.
  Η ζύμη αυτή είναι ιδανική για μεγάλα μεγέθη δεν σπάει. Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα.
  Επειδή γίνονται μεγάλα μπορείτε να δωρίσετε μόνο ένα.  Μπορούμε να χρωματίσουμε το γλάσο και να τα διακοσμήσουμε με καραμέλες επίσης να τα δωρίσουμε και σε κάποιες άλλες εκδηλώσεις.