Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΑΓΩΤΑΚΙ - FROZEN CHOCOLATE BANANA

Μπανάνες με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

2 μπανάνες κομμένες στη μέση
1/2  σοκολάτα κουβερτούρα  ή 1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλιά βούτυρο ή λάδι
ξυλάκια παγωτού (στα βιβλιοπωλεία)
λαδόκολλα

Οδηγίες


Κόβουμε τις μπανάνες στα δύο την κάθε μία και τους περνάμε απο ένα ξυλάκι, τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.


Βάζουμε το γάλα και την σοκολάτα  σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λειώσει η σοκολάτα.

 


Όταν λειώσει ρίχνουμε το βούτυρο ή λάδι και ανακατεύουμε.


Πέρνουμε μία μία μπανάνα τις βουτάμε στην σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα.


Αν θέλουμε τις πασπαλίζουμε με τρούφα ή ξηρούς καρπούς.Βάζουμε πάλι στο ψυγείο και σε λίγη ώρα είναι έτοιμες.

Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και φράουλες σοκολατάκια



Ή φράουλες επιδόρπιο

 

Τις κόβουμε ρίχνουμε σοκολάτα και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι
Μικρές συμβουλές
Είναι η καλύτερη απόλαυση των παιδιών και το καλοκαίρι μπορείτε να αποφύγετε τα παχυντικά παγωτά αφού διατηρούνται εως και μια εβδομάδα στο ψυγείο κλεισμένες σε ένα κουτί.Αν δεν τρώει τα φρούτα το παιδάκι σας είναι ένα τρόπος για να  αρχίσει.
Χρησιμοποιείστε σοκολάτα ημίγλυκη.