Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

ΦΑΣΟΛΑΔΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ - BEAN SOUP

Υλικά

500 γραμ. φασόλια ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
1/2 κούπα σέλινο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1  ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι - πιπέρι
1 καυτερή πιπερίτσα


Οδηγίες
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα και σκεπάζουμε με ζεστό νερό βράζουμε 20 λεπτά.
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε κλειστή την κατσαρόλα για άλλα 20 λεπτά και πετάμε το πρώτο νερό.


Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα καρότα


ζεστό νερό να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω ,το κρεμμύδι, το σέλινο, το λάδι  αλάτι και πιπέρι.


Ρίχνουμε τις πιπεριές

όχι όλες μόνο μία

ή και δύο.


Προσθέτουμε και την ντομάτα και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά  με κλειστό το καπάκι ή 15 λεπτά για χύτρα απο την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.

Σερβίρετε με μπούκοβο και τυράκι φέτα

Μικρές συμβουλές

Μπορείτε όσοι χρησιμοποιείτε κατσαρόλα να μουσκέψετε τα φασόλια απο το βράδυ.
Αν δεν βάλετε την ντομάτα στίψτε στο πιάτο σας λεμονάκι.