Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Τυρόψωμα ατομικά - mini rolls with feta cheese

 

Υλικά

500 γρ  κιλού αλεύρι Μυλοι Αγ.Γεωργίου Νο 2 μαλακό.
100 γρ  κιλού αλεύρι Μύλοι Αγ.Γεωργίου για ζυμωτό ψωμί κίτρινο πακέτο
20 γρ. φρέσκια μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 φλυτζανάκια του καφέ σουσάμι
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
νερό χλιαρό όσο πάρει
Γέμιση
250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο με το πηρούνι.

Οδηγίες


Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό (όχι καυτό, προσοχή δεν θα φουσκώσει) διαλύουμε την ζάχαρη με την μαγιά και το αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Βάζουμε σε δυνατό μίξερ με γάντζο το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε λίγο.
Ρίχνουμε και το νερό με την μαγιά και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο χλιαρό νερό (περίπου 1 ποτήρι) μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει πολύ.

Από τότε που θα σχηματιστεί η ζύμη ζυμώνουμε για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε το 1/2 απο το φλυτζανάκι με το σουσάμι.
Λειώνουμε την φέτα με το πηρούνι και την χωρίζουμε σε 16 μέρη.
Σχηματίζουμε  ένα μπαστούνι με την ζύμη το οποίο το χωρίζουμε σε 16 τεμάχια.

Πέρνουμε ένα ένα και το ανοίγουμε σε δίσκο βάζουμε απο 1 κουταλία γέμιση και το κλείνουμε στρογγυλά.

Το αλείφουμε με νερό ολόκληρο

και το κυλάμε στο σουσάμι .

Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και  αφήνουμε να φουσκώσουν  σκεπασμένα για 40 λεπτά.

Βάζουμε στο φούρνο και σε ένα τέταρτο σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην καούν.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 200C προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω αντίσταση.