Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ - HEDGEHOG CAKE


Υλικά

Παντεσπάνι δόση για 2 ταψάκια

Στερεά

1 + 3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο σκόνη

Υγρά

1 αυγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα
1 κάψουλα βανίλιας


Γέμιση
1 μικρό βάζο πάστα σοκολάτας φουντουκιού (noutlella - merenda)

Γλάσο
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι νερού αμύγδαλα

4 ταψάκια στρογγυλά αλουμινίου διάμετρου 21,5 εκ.
λευκή και μαύρη σοκολάτα σταγόνες(ματάκια)

Οδηγίες

Φτιάχνουμε 2 δόσεις για το παντεσπάνι ,ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά

με ένα αναδευτήρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Τοποθετούμε σε 4 βουτυρωμένα


και αλευρωμένα ταψάκια το μίγμα


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C πάνω και κάτω αντίσταση για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.



Ρίχνουμε σε βραστό νερό τα αμύγδαλα και μετά απο 1 τέταρτο τα ξεφλουδίζουμε



και τα κόβουμε στα τέσσερα.



Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα (προσοχή γιατί καίγονται εύκολα).


Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος



την προσθέτουμε στην σπασμένη κουβερτούρα


και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει .Την βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.



Κόβουμε από τα δύο παντεσπάνια τις κορυφές ( το τρίτο παντεσπάνι το αφήνουμε όπως είναι)


και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας μια στρώση απο την πάστα φουντουκιού για να κολλήσουν.


Κόβουμε και την μουρίτσα από το τρίτο παντεσπάνι και το κολλάμε και αυτό  μπροστά απο το σώμα.


('εβαλα και κάποια μικρά κομματάκια από πάνω για να έρθει στο ίδιο ύψος με το σώμα).


Με μια σπάτουλα ρίχνουμε το γλάσο (σοκολάτα γκανάς) και τοποθετούμε στο ψυγείο.


Αν θέλουμε το περιχύνουμε και δεύτερη και τρίτη φορά μέχρι να τελειώσει το γλάσο
(κρατάμε 4 κουταλάκια για τα πόδια).Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα


Όταν το βγάλουμε βάζουμε 2 ματάκια από λευκή και μαύρη σοκολάτα σταγόνες



αυτάκια, δύο τριγωνάκια γκοφρέτας και μύτη 1 στρογγυλό σοκολατάκι


Καρφώνουμε τα αμύγδαλα



Καθαρίζουμε πολύ καλά γύρω από τον σκαντζόχοιρο την σοκολάτα


και βάζουμε 4 κουταλάκια γλάσου για τα ποδαράκια


με ένα πηρούνι σχηματίζουμε τα δάκτυλα



και είναι έτοιμος για σερβίρισμα.



 Μικρές συβουλές

Καλό είναι η προετοιμασία να γίνεται απο τις προηγούμενες μέρες έτσι δεν θα σας φανεί κουραστική.



Είναι μια καλή πρόταση για όσους έχουν τον Δεκέμβριο τα γενέθλιά τους





αλλά και για όσους θέλουν να παρουσιάσουν μόνο "κυνήγι" στο Χριστουγιεννιάτικο τραπέζι τους.



Καλό μήνα και καλές γιορτές!!