Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ - MOLASSES COOKIES




Υλικά

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι πετιμέζι
3/4 ποτηριού ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλιά γαρύφαλλο
2 κουταλιές κονιάκ
2 πακέτα φαρινάπ (σύνολο 1 κιλό)
1 1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέκιν

Οδηγίες

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο,



την ζάχαρη ,


το πορτοκάλι ,



το πετιμέζι και το κονιάκ




το κακάο


την κανέλα



το γαρύφαλλο


και ανακατεύουμε καλά.


Στο αλεύρι βάζουμε το μπέκιν και την σόδα και το ρίχνουμε στο μίγμα των υγρών


ανακατεύουμε καλά, οχι πολύ γιατί σφίγγει η ζύμη.



Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να αφρατέψει για 15 λεπτά, αν χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι περιμένετε πρώτα τα 15 λεπτά ξεκούρασης και άν δεν πλάθονται σχήματα τότε προσθέστε μισό ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.



πλάθουμε κουλουράκια τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 C για 18-20 λεπτά μέχρι να πάρουν  χρώμα.


Όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο τα αφήνουμε να γίνουν χλιαρά σε μια πατέλλα για 15 λεπτά


 και αμέσως μετά τα βάζουμε σε ένα σακουλάκι κουζίνας ,εκεί τα διατηρούμε μέχρι να καταναλωθούν.



Με τον τρόπο αυτό γίνονται μαλακά όπως στο εμπόριο!

Καλή επιτυχία!