Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ - ROOSTER "STIFADO" WITH BIG ONION From Zakynthos



Υλικά 

1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά δεντρολίβανο
10 μπαλάκια μπαχάρι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 φύλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
1 μεγάλο κρεμμύδι Ζακυνθινό
2 ντομάτες κομμένες κύβους
1 σφηνάκι ξύδι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο


Οδηγίες



Κόβουμε το κρεμμύδι


 σε κομμάτια ,



ζεσταίνουμε το λάδι και περνάμε για λίγο το κρεμμύδι


μέχρι να ροδίσει ελαφρά και το βγάζουμε σε πιατέλα.


 Ρίχνουμε τον κόκορα στο λάδι


τον γυρίζουμε απο όλες τις πλευρές και τον σβήνουμε με το ξύδι .


Ρίχνουμε την ντομάτα,


το δεντρολίβανο,το μπαχάρι, το σκόρδο, την κανέλα,



το γαρύφαλλο, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι.


Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και βράζουμε σε χύτρα για 20 - 25 λεπτά απο την στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.


Οταν βράσει ποσθέτουμε και τα κρεμμύδια



κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.


Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε όταν έχει μείνει με το λαδάκι.



Μικρές συμβουλές

Μπορείτε να το συνοδεύσετε και με τηγανητές πατάτες.