Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ - LADYBUG CAKE



Η τούρτα γενεθλίων της Αγγελικούλας .Βάρος 5,5 κιλά.

Υλικά 

2 μεγάλα παντεσπάνια  και 1 μικρό
 (2 1/2 δόσεις παντεσπάνι ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΙΡΑΤΗΣ - PIRATE CAKE)
δίσκος χάρτινος 40άρης
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
1 σιρόπι φράουλα αραιωμένο με 3/4 ποτηριού χλιαρό νερό
2 βαζάκια πάστα φουντουκιού (nutella)
3 κεσεδάκια φρέσκες φράουλες
ζελέ πηκτίνης μήλων
2 πουράκια σοκολατένια


παντεσπάνι 1 δόση
4 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
125γρ βούτυρο  ή μισό βιτάμ
400 γρ.κόκκινη φαρίνα
άρωμα βανίλιας
1 και 3/4 φλυτζανιού ζάχαρη

γλάσο σαντιγύ

1κρέμα μόρφατ μεταλλικό κουτί
1 ποτηράκι κρασιού γάλα 
3 κουταλιές ζάχαρη
άρωμα βανίλιας 
χρώμα ζαχαροπλαστικής flesh

γλάσο σοκολάτα γκανάς

250 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα 
200 γρ.κρέμα γάλακτος φρέσκια
25 γρ.βούτυρο (βιτάμ)



Οδηγίες

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι 2 μέρες νωρίτερα


Τα κόβουμε στη μέση


και τα στήνουμε πάνω στον δίσκο για να σχηματίσουμε το σώμα


κόβουμε το μικρό παντεσπάνι στη μέση οριζοντίως και καθέτως


 και σχηματίζουμε το κεφάλι κόβοντας στρογγυλά


Φτιάχνουμε μια σάλτσα με το 1 κεσεδάκι φράουλες (1/2 κιλό) , 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1/2 νερό


Βράζουμε για 15 λεπτά


 Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε μερικές κουταλιές σάλτσα για να γίνει ρόζ


στρώνουμε τα παντεσπάνια ως εξής ,σιροπιάζουμε και στρώνουμε κρέμα στο κάτω παντεσπάνι ενώ σε αυτό που θα τοποθετήσουμε απο πάνω βάζουμε νουτέλα και το κάνουμε σάντουιτς


Χτυπάμε την σαντιγύ και χρωματίζουμε ένα μέρος, στρώνουμε αντίστοιχα το λευκό στο σώμα και το μπεζ στο κεφάλι

Παγώνουμε για 4 ώρες


 Στρώνουμε τις φράουλες κομμένες σε φέτες


Με μια οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου


 Φτιάχνουμε την γκανάς και την στρώνουμε στο κεφάλι και ανάμεσα στα φτερά (για να μην τρέξει στα μάτια έχουμε βάλει με κορνέ και σαντιγύ μια γραμμή).


βουτάμε τα πουράκια στην σοκολάτα και τα τοποθετούμε για κεραίες , σχηματίζουμε με τη σοκολάτα τα χαρακτηριστικά.


Με ένα φλυτζάνι σιρόπι αραιωμένο με νερό και 1 κουταλιά σούπας πηκτίνη (βράζουμε για 3 λεπτά) φτιάχνουμε το γλάσο ζελέ


που απλώνουμε με πινέλο πάνω στις φράουλες.


Την υπόλοιπη σαντιγύ την χρωματίζουμε πράσινη


με αυτή κάνουμε το γρασίδι.


Με λίγη σοκολάτα  γράφουμε τις ευχές!


Χρησιμοποίησα

ΚΟΡΝΕ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ - PASTRY BAG WITH PAPER


και την  πάγωσα μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο


όταν βγήκε ήταν ευτυχισμένη!!!!
Καλή επιτυχία !!!

 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ