Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΒΙΔΕΣ - CRAWFISH WITH PASTA



Υλικά

15-20 τεμ καραβίδες
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια γερά ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό (ρετσίνα)
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ.

Οδηγίες


Βράζουμε σε αρκετό νερό τις καραβίδες για 5 λεπτά.
Τις αφαιρούμε απο το νερό και τις τοποθετούμε σε άλλη κατσαρόλα.

Στο νερό αυτό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε, το νερό δεν το πετάμε.
Ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα το λάδι και καίμε λίγο τα κρεμμύδια μαζί με τις καραβίδες.
Ρίχνουμε το κρασάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.


Ρίχνουμε τις ντομάτες τον μαιντανό το σκόρδο αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε με το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια τόσο όσο να σκεπάσουμε το φαγητό .




Αφήνουμε να βράσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε τις καραβίδες και ρίχνουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε.




Στρώνουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα και βάζουμε από πάνω τις καραβίδες.