Σάββατο 3 Απριλίου 2010

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΟΥΛΟΥΡΑ - EASTER BREAD



Ειναι το παραδοσιακό ψωμί για το Πασχαλινό τραπέζι το οποίο το έφτιαξα με την συνταγή

Χριστόψωμο - XMAS BREAD

 

Οδηγίες

Οταν φτιάξουμε την ζύμη την χωρίζουμε στα τρία και πλέκουμε μια πλεξίδα


την οποία τοποθετούμε περιμετρικά σε λαδωμένο ταψί



και στην μέση βάζουμε ένα ζυμαράκι (βάση για το βαμμένο κόκκινο αυγό)

 Πασπαλίζουμε  με σουσάμι


και αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.


Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 C

 Όταν πάρει ένα μπέζ χρώμα απο πάνω ( στα 15 λεπτά περίπου)

Το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο



Όταν το βγάλουμε απο τον φούρνο το βγάζουμε και απο το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα


Μικρές συμβουλές

Το αυγό το ψήνουμε μαζί με το ψωμάκι για να κολλήσει.
Το τοποθετούμε επάνω λίγο πρίν το βάλουμε στο φούρνο .
Ενδέχεται να βουλιάξει λίγο γιατί όταν μπει στο φούρνο θα φουσκώσει κι άλλο το ψωμάκι

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!