Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

ΤΖΑΤΖΙΚΙ - "TZATZIKI" GREEK YOGURT SAUCE



 Υλικά

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ξύδι
1 αγγούρι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
7 κουταλιές ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες



Τρίβουμε το αγγούρι και το αλατίζουμε.


Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει τα υγρά του για 5 λεπτά.


Σε ένα μπώλ βάζουμε το αγγούρι λειώνουμε το σκόρδο,

προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.


Τέλος προσθέτουμε  το γιαούρτι


και το λάδι



και τα ανακατεύουμε καλά .



Συνοδεύει τέλεια το Ελληνικό σουβλάκι και τα ψητά κρέατα.



Μικρές συμβουλές

Μια δροσερή παραλαγή είναι να ψιλοκόψετε μέσα φυλλαράκια δυόσμου ή άνηθου.