Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ - MUSSELS WITH RICE



Υλικά

20 τεμάχια φρέσκα μύδια με κέλυφος
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι  του κρασιού κρασί λευκό
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο σπυρωτό
λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι


Οδηγίες

Ξύνουμε καλά το κέλυφος των μυδιών με ένα σύρμα χοντρό που τρίβουμε τα ανοξείδωτα σκεύη.
Πρέπει να ξεκολλήσουν τα χώματα και να κόψουμε τα μουστάκια τους.



Ρίχνουμε στην χύτρα μας το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.


Ρίχνουμε και τα μύδια τα γυρνάμε μια φορά και τα σβήνουμε με το κρασί σε λίγα λεπτά τα μύδια μας θα έχουν ανοίξει (όποιο δεν ανοίξει το πετάμε).


Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε , τα σκόρδα τις ντομάτες και το αλάτι με το πιπέρι.
Ρίχνουμε και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό (για να μην κόψουμε τον βρασμό).


Κλείνουμε την χύτρα και μετράμε ακριβώς 3 λεπτά απο την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Όταν λήξει ο χρόνος αφήνουμε τον ατμό να βγεί μόνος του απο την βαλβίδα χωρίς να την ανοίξουμε.


Αν χρησιμοποιήσετε απλή κατσαρόλα το ρύζι χρειάζετε 20 λεπτά για να βράσει, με σκεπασμένη κατσαρόλα.



Μικρές συμβουλές

Η ποσότητα του νερού για το ρύζι που θα βράσετε πρέπει πάντα να είναι η διπλάσια απο το ρύζι.