Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ - CINNAMON COOKIES


Υλικά

1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο και 100 γρ φυτίνη ή (1 φλυτζάνι ελαιόλαδο)
2 βανίλιες
1 και 1/2 κουταλάκι κανέλα
1 ποτήρι του κρασιού πορτοκαλάδα
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 φακελάκι μπέκιν  πάουντερ 20 γρ
700 γρ περίπου αλεύρι μαλακό και σκληρό (όσο πάρει)

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ  το λάδι-φυτίνη με την ζάχαρη τη βανίλια και την κανέλα για 5 λεπτά


Ρίχνουμε τη σόδα στο πορτοκάλι (αφρίζει) και το ρίχνουμε στο μίγμα


μαζί με 1 φλυτζάνι αλεύρι ανακατεμένο με το μπέκιν


Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα


Δοκιμάζουμε την ζύμη αν πλάθετε και αναλόγως προσθέτουμε λίγο αλεύρι.



Ανάμεσα απο δύο λαδόκολλες ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών


κόβουμε τα σχεδιάκια μας


τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα



και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 C για 15-18 λεπτά προσοχή μετά καίγονται.


Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα,



 άν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη


και σερβίρουμε με τον καφέ μας

Καλή επιτυχία!!