Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ - LAMB IN THE GREASEPROOF PAPER



Υλικά


3 κιλά αρνάκι σπασμένο μερίδες (μπουτάκι -χεράκι)
300 γραμμ. φέτα σκληρή
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά (φλωρίνης)
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμύδι κομμένο σε ροδέλες
100 γραμμ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 6 σκελίδες σκόρδο


Οδηγίες

Αλατίζουμε, πιπερώνουμε ,αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε το αρνάκι στην λαδόκολλα.


Βάζουμε την  πιπεριά και το κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες και τα μισά σκόρδα ρίχνοντας ενδιάμεσα και κομμένα σε μικρά κομμάτια


Τοποθετούμε την φέτα και απο πάνω το άλλο κομματι αρνί


και τέλος τις τελευταίες σκελίδες σκόρδου.


 Τυλίγουμε την λαδόκολλα σε καλά κλεισμένο πακέτο και δένουμε με σπάγγο.



 Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 160 C για 3 ώρες.




Γυρίζουμε το πακετάκι κάθε 30 λεπτά.

Μικρές συμβουλές


Όταν το ανοίξουμε  αν έχει ακόμη ζουμί μπορούμε να το ψήσουμε ανοιχτό μέχρι να σωθεί,
όχι πολλή ώρα γιατί θα στεγνώσει.
Το κάθε  κιλό κρέατος χρειάζετε 1 ώρα ψήσιμο έτσι τα 3 κιλά θέλουν 3 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.