Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ - CAKE ICE CREAM ON STICK


Υλικά

1 δόση παντεσπάνι απο την ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΙΡΑΤΗΣ
1 νουτέλα
1 δόση σάλτσα φράουλας (Φτιάχνουμε μια σάλτσα με το 1 κεσεδάκι φράουλες (1/2 κιλό) , 1 φλυτζάνι ζάχαρη και 1/2 νερό)
1 σιρόπι φράουλα αραιωμένο με 3/4 ποτηριού χλιαρό νερό
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
χρωματιστή τρούφα

γλάσο σαντιγύ

1κρέμα μόρφατ μεταλλικό κουτί
1 ποτηράκι κρασιού γάλα
3 κουταλιές ζάχαρη
άρωμα βανίλιας
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

γλάσο σοκολάτα γκανάς

250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ.κρέμα γάλακτος φρέσκια
25 γρ.βούτυρο (βιτάμ)

Οδηγίες

 Φτιάχνουμε ένα παντεσπάνι σε ορθογώνιο ταψί και το χωρίζουμε οριζόντια σε δύο μέρη



Βρέχουμε το πρώτο με το σιρόπι φράουλας και στρώνουμε απαλά την νουτέλα


Χτυπάμε την κρέμα βανίλια και ενσωματώνουμε και ένα μέρος απο την σάλτσα φράουλα


στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο παντεσπάνι


και αφήνουμε να κρυώσει 3 ώρες το λιγότερο


Χτυπάμε την σαντιγύ και στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια


Αφού κρυώσει η γκανάς στρώνουμε ένα μέρος 'οπως στην φωτογραφία


Απο ένα χαρτόνι κόβουμε το ξυλάκι , το μέρος που θα μπεί στην τούρτα το τυλίγουμε με μεμβράνη.


Διακοσμούμε με χρωματιστή τρούφα και με κορνέ μιας χρήσης γράφουμε τις ευχές.

Καλή επιτυχία!!