Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ - FRIED VEGETABLES WITH YOGURT SAUCE



Υλικά

4 μελιτζάνες
1 πιπεριά πράσινη
5 κολοκυθάκια
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές  ξύδι
2 κουταλιές λάδι
λίγο αλάτι
λίγο δυόσμο
5 σκελίδες σκόρδο



Οδηγίες


Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μακρόστενες φέτες.


Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε .


Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

ρίχνουμε απο πάνω λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και φτιάχνουμε την σως γιαουρτιού.


πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι


προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι , το ξύδι και τον δυόσμο


και ανακατεύουμε καλά


Ρίχνουμε την σως πάνω απο τα τηγανισμένα λαχανικά



λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Συνοδεύετε τέλεια με ουζάκι!!

Μικρές συμβουλές 

Το ορεκτικό αυτό το μαγειρεύαμε πάντα χωρίς το γιαούρτι ,ένα καλοκαίρι όμως που επισκεύτηκα  τη νήσο Κώ το έφαγα εκεί και το υιοθέτησα!