Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ - PANA COTTA FOR LOVERS

Υλικά
300 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
1 βανίλια φυσική
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
2 φακελάκια ζελατίνη σε σκόνη ή 20 γρ.
1φλυτζανάκι νερό

Γαρνίρισμα

1 ζελέ εμπορίου με γεύση φράουλα

Οδηγίες

Σε ένα ποτήρι βάζετε το νερό και την ζελατίνη να φουσκώσει

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα με την βανίλια και την ζάχαρη

μόλις ζεσταθεί ρίχνετε την ζελατίνη και ανακατεύεται καλά να λειώσει

προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να ζεσταθεί το μίγμα όχι να βράσει

βάζετε σε φόρμα και παγώνετε

Όταν παγώσει ξεφορμάρετε βυθίζοντας σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα.

τιάχνετε και ένα ζελέ εμπορίου  σε σχήμα καρδιές ή ότι άλλο θέλετε και τα παγώνετε και αυτά.

Γαρνίρετε την πανακότα

με τις καρδιές απο ζελέ.

Απολαύστε μαζί με το ταίρι σας αυτό το γλυκό που είναι απαλό σαν χάδι και γλυκό σαν αμαρτία!
Καλή επιτυχία!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ