παστίτσιο αφράτο, ζουμερό, νόστιμο!
Για τον κιμα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 και 1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο
1 μεγάλο κρεμμυδι
1 κουταλακι κανελα
2 σκελιδες σκορδο
1/2 κουταλακι γαρυφαλλο
Λιγο ξυδι
1 φυλλο δαφνη
Πολτος απο 4 ντοματες
Λιγο νερο
Αλατι και πιπερι
1 και 1/2 ποτηρι του κρασιου ελαιολαδο
1 μεγάλο κρεμμυδι
1 κουταλακι κανελα
2 σκελιδες σκορδο
1/2 κουταλακι γαρυφαλλο
Λιγο ξυδι
1 φυλλο δαφνη
Πολτος απο 4 ντοματες
Λιγο νερο
Αλατι και πιπερι
Για τα μακαρονια
1 πακετο μακαρόνια για παστιτσιο
1 ποτηρι γαλα
4 αυγα
1 φλυτζανι Τυρι φετα
2 κουταλιες βουτυρο αγελαδος
1 πακετο μακαρόνια για παστιτσιο
1 ποτηρι γαλα
4 αυγα
1 φλυτζανι Τυρι φετα
2 κουταλιες βουτυρο αγελαδος
Για την μπεσαμέλ
1 λιτρο γαλα
7 κουταλιες σουπας γεματες αλευρι γοχ
3 αυγα
2 κουταλιες βουτυρο
1 λιτρο γαλα
7 κουταλιες σουπας γεματες αλευρι γοχ
3 αυγα
2 κουταλιες βουτυρο
Επικαλυψη
Φρυγανια τριμμενη
Κεφαλογραβιερα τριμμενη
Λιγο ελαιολαδο
Φρυγανια τριμμενη
Κεφαλογραβιερα τριμμενη
Λιγο ελαιολαδο
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε τον κιμά ανακατεύουμε ώσπου να σωθούν τα υγρά του και το σβήνουμε με 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι αφήνουμε να σωθεί και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας ,τα σκόρδα ,την κανέλλα , το γαρύφαλο , τη δάφνη , αλάτι πιπέρι και νερό. Αφήνουμε να βράσει και να σωθεί τελείως το νερό πρέπει να μείνει με το λάδι!
Βράζουμε τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα!προσθέτουμε το 1 ποτήρι γάλα τα αυγά το τυρί και ανακατεύουμε καλά τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο.
Στρώνουμε σε ενα ταψί τα μισά μακαρόνια απο πάνω στρώνουμε όλο τον κιμά και πάλι τα υπόλοιπα μακαρόνια!
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ
Στο μουλτι βάζουμε ένα ποτήρι απο το γάλα ,προσθέτουμε το αλεύρι και το πολτοποιούμε.
Στο μουλτι βάζουμε ένα ποτήρι απο το γάλα ,προσθέτουμε το αλεύρι και το πολτοποιούμε.
και ρίχνουμε μέσα τον χυλό ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει καλα
Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά τα ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν προσθέτουμε και το βούτυρο!
πασπαλίζουμε με φρυγανιά και κεφαλογραβιέρα και ρίχνουμε λιγο λαδάκι απο πάνω
Ψήνουμε στους 200C αντιστάσεις για μια ώρα ακριβώς, στα 30 λεπτά αν εχει πάρει ικανοποιητικά απο πάνω σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο!