Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ - SWEET PUMPKIN PIE WITH WALNUTS AND DRIED GRAPES



Υλικά


1 πακέτο φύλλο χωριάτικο Κανάκη με ελαιόλαδο
1 1/2 φλυτζάνι τριμμένη και στυμμένη κίτρινη κολοκύθα
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι  κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
3 αυγά
1 φλυτζάνι σταφίδες άσπρες και μαύρες
1 φλυτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
ελαιόλαδο για τα φύλλα



Οδηγίες

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπωλ και τις καλύπτουμε με καυτό νερό.


Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 3 φύλλα βάζοντας ενδιάμεσα λάδι.



Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη ,την κανέλα και το γαρύφαλλο .




Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στο μίγμα



μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και 5 κουταλιές λάδι ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.



Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί

και τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα απο πάνω λαδώνοντας εναλλάξ.



Κόβουμε τα περισσεύματα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.


Ρίχνουμε απο πάνω ελαιόλαδο τρυπάμε το φύλλο κοντά κοντά με οδοντογλυφίδα ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 C.



Όταν την βγάλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και κανελα.



Μικρές συμβουλές





Τα φύλλα μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής :

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ