Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΚΕΙΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ - MUFFINS WITH CHOCOLATE

Είναι μια βασική συνταγή για αυτά τα μικρά γλυκίσματα που έχουν ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.Εγώ το μόνο που θα προσθέσω είναι σοκολάτα.
 


Υλικά

Στερεά

1 + 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 +1/2  κουταλάκια μπέικιν
1 βανίλια
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 σοκολάτα κουβερτούρα σε 12 κομματάκια
Υγρά

2 αυγά
1/2 κούπα ελαιόλαδο ή βούτυρο λειωμένο
1 κούπα γάλα ή 1/2 κούπα γάλα και 1/2 κούπα πορτοκαλάδα

Γλάσο
5 κουταλιές γάλα 
1/2  σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο (βιτάμ)

Οδηγίες

Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι, 
το μπέικιν,
τη ζάχαρη 
και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνήθως σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύουμε τα υγρά υλικά και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά.
Αλλά εγώ ως πεπειραμένη πλέον τα ρίχνω από πάνω,  πρώτα το λάδι
 


μετά το γάλα με την πορτοκαλάδα
 

και τελευταία τα αυγά με την βανίλια 
Τα ανακατεύω πρώτα να ενωθούν  λίγο τα υγρά και κατόπιν όλα μαζί.
Ανακατεύουμε καλά.
 Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 φορμάκια για μάφιν αφού πρώτα  έχουμε τοποθετήσει τα ειδικά χαρτάκια και έχει κάνει τον έλεγχο ο μικρός βοηθός.
Σε κάθε υποδοχή βάζουμε ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας.
Δεν το σπρώχνουμε όταν τα μάφιν φουσκώσουν θα κρύψουν την μικρή σοκολατίτσα μέσα τους.
Ψήνουμε στους 200 C για 20-25 λεπτά.
Όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε  το γάλα και λειώνουμε μέσα την σοκολάτα ,
τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.
Οταν ενσωματωθεί και το βούτυρο βουτάμε ένα ένα τα μάφιν ως την μέση και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Το γλάσο μόλις κρυώσει θα σταθεροποιηθεί.

Μικρές συμβουλές

 

......και γλάσο να μην τους βάλετε απο πάνω,  μέσα θα υπάρχει μια μικρή νοστιμιά !!!
Για να βγούν ακριβώς 12 τεμάχια χρησιμοποιήστε μια παιδική κούπα 200ml.