Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ - BUNS FILLED ORANGE AND COCOA

Νόστιμα ατομικά τσουρεκάκια.




 Υλικά

1 φλυτζ. γάλα χλιαρό
2 αυγά
3 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
60 γρ βούτυρο (ή μαργαρίνη) λειωμένο
2 κουταλιές ξηρή μαγιά
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Γέμιση

150 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή λειωμένο αλλά όχι ζεστό
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καστανή
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ή 2 κουταλιές κακάο

Γλάσο (προαιρετικά)
1/2 κούπας ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές πορτοκαλάδα ή γάλα και 1 βανίλια


Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και στο τέλος  προσθέτουμε το αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.


Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.


Πέρνουμε την ζύμη την πατάμε να ξεφουσκώσει


και την κόβουμε στην μέση.


Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο 1/2 εκατοστού.


Αλείφουμε επάνω το μισό βούτυρο ,

ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού


και τέλος την μισή ζάχαρη.


στρίβουμε την ζύμη σε ρολό


και κόβουμε σε ίσια κομμάτια

4 εκατοστά περίπου το καθένα.


Πέρνουμε το δεύτερο φύλλο και στην γέμιση αντί για πορτοκάλι βάζουμε κακάο.


Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα


αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 50 λεπτά περίπου.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 C για 25 λεπτά.


Όταν τα βγάλουμε απο τον φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο.


Μικρές συμβουλές

 Μπορείτε να ανακατέψετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπώλ

και μετά να τα τοποθετήσετε πάνω στο φύλλο.

Η γέμιση μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα γούστα


κανέλα, καρύδια, σταφίδες ,κομματάκια σοκολάτας και ότι άλλο φανταστείτε. 
Η ποσότητα που έχω φτιάξει είναι δύο δόσεις.