Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΑΡΙΑ ΨΗΤΑ (ΛΙΤΣΕΣ) - GRILLED FISH ( LITSA FISH)




Το φαγητό αυτό γίνεται με ψάρια που δεν είναι λιπαρά τέτοιο ψάρι είναι και η Λίτσα.

Υλικά

3 ψάρια Λίτσες
1 πιπεριά πράσινη
3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
αλάτι - πιπέρι
1 πατάτα
ελαιόλαδο
λεμόνι


Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα ψάρια,  τα πλένουμε,  τα αλατίζουμε




και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν απο τα νερά για μιση ώρα περίπου.


Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε πιπέρι βάζουμε απο πάνω την πιπεριά σε ροδέλες και το σκόρδο σε κοματάκια.




Στρώνουμε τις ντομάτες σε όλη την επιφάνεια κομμένες σε ροδέλες




Ρίχνουμε ρίγανη και ελαιόλαδο




Τοποθετούμε στα κενά την πατάτα κομμένη κυδωνάτη.



Ψήνουμε στους 200 C πάνω κάτω αντίσταση για 40 λεπτά.



 Σερβίρετε με φρέσκο λεμόνι.




 Μικρές συμβουλές

Αν βγάλουν οι ντομάτες πολύ ζουμί μπορείτε να χύσετε λίγο και να ψήσετε λίγο ακόμη να μείνουν με το λαδάκι.Αυτό το ψάρι τρώγετε εύκολα απο τα παιδιά γιατί είναι πολύ νόστιμο και δεν έχει πολλά κόκκαλα.