Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ - GREEK SOUVLAKI



Υλικά


1 πακέτο πίτες για Ελληνικό σουβλάκι

Για τα μπιφτέκια 

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 φρυγανιές τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1/2 φλυτζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
1/2  πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά ρίγανη
αλάτι - μαύρο πιπέρι
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 δόση απο την συνταγή τζατζίκι













ντομάτες κομμένες φέτες
κρεμμύδι κομμένο φέτες












πάπρικα
κόκκινη πιπεριά γλυκιά (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό


Οδηγίες

Ζυμώνουμε μαζί όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια.


Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας σε μακρόστενο σχήμα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα, στο γκρίλ ή στο φούρνο (αν είναι κατεψυγμένα).


Ετοιμάζουμε τις πίτες κατεψυγμένες (δεν ξεπαγώνουμε) ή  φρέσκες με τον ίδιο τρόπο.
Βρέχουμε κάτω απο τρεχούμενο  νερό μία - μία πίτα στιγμιαία και από τις δύο πλευρές.
Κατόπιν λαδώνουμε  με ένα πινέλο και τις δύο πλευρές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 C για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά (πρέπει να μείνουν μαλακές).


Ετοιμάζουμε το σουβλάκι μας:


Πάνω σε μια πίτα τοποθετούμε ένα  μπιφτέκι κομμένο στην μέση,

2 φέτες ντομάτα ,



2 φέτες κρεμμύδι και λίγο κόκκινη πιπεριά ,αλατίζουμε λίγο


2 κουταλιές τζατζίκι,

λίγο μαιντανό, πάπρικα και τυλίγουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα.





Μικρές συμβουλές

Μπορείτε να προσθέσετε και τηγανιτές πατάτες.


Αντί για μπιφτέκι μπορείτε να το γεμίσετε με ψημένο χοιρινό κρέας κομμένο σε λεπτές φέτες
ή με κοτόπουλο.
Μπορεί να φαίνεται χρονοβόρο φαγητό αλλά δεν είναι.
΄Εχω πάντα στην καταψυξή μου μπιφτέκια και πίτες έτσι γίνετε πιο γρήγορα όλη η διαδικασία και είναι το ίδιο νόστιμο!