Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΙΒΑΝΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΙΒΑΝΙ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο
500 γρ σιμιγδαλι ψιλο
1 κιλο ζαχαρη κρυσταλλικη
4 ποτηρια νερο
2 ποτηρια λαδι (βαζω 1 καλαμποκελαιο & 1 ελαιολαδο)
2-3 καψουλες βανιλιας
Ξυσμα και χυμο απο 1 λεμονι
Κανελοζαχαρη για το πασπαλισμα
Αμυγδαλα ασπρισμενα





Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό , λάδι , ζάχαρη, λεμόνι ξύσμα και χυμό , βανίλιες ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (απο το 9 το βαζω στο 7)



 Ριχνουμε  το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει με ξυλινη κουτάλα (προσοχή γιατί αρχίζει να πετάγεται) μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Καλό είναι να έχετε εναν βοηθό!.


Στρώνουμε σε ταψι δεν θελουμε μεγαλο υψος Στο καθε κομματι μεχρι 2 εκ ειναι καλαΜε ενα κουταλι και κοβουμε ριβανωτα με μαχαιρι χωρις δοντια! Μπήγουμε σε καθε κομματι ενα αμυγδαλο (εγω πασπαλιζω λιγη ζαχαρη πριν το ψησω).



 Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμους για μια ωρα μεχρι να χρυσοκοκκινισει για να ειναι επιτυχημενο πρεπει να ψηθει και η κατω πλευρα γιαυτο τα τελευταια 10 λεπτα τοποθετηστε το ταψι στον πατο του φουρνου!

Π


Οταν ειναι ετοιμο το βγαζετε αφηνετε λιγο να κρυωσει και πασπαλιζετε με την κανελοζαχαρη οχι αχνη ,το κοβουμε οταν κρυωσει εντελως διαφορετικα διαλυεται!