Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΙΒΑΝΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΡΙΒΑΝΙ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ


ΥΛΙΚΑ

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο
500 γρ σιμιγδαλι ψιλο
1 κιλο ζαχαρη κρυσταλλικη
4 ποτηρια νερο
2 ποτηρια λαδι (βαζω 1 καλαμποκελαιο & 1 ελαιολαδο)
2-3 καψουλες βανιλιας
Ξυσμα και χυμο απο 1 λεμονι
Κανελοζαχαρη για το πασπαλισμα
Αμυγδαλα ασπρισμενα





Σε μεγαλη κατσαρολα βαζουμε νερο ,λαδι , ζαχαρη,λεμονι ξυσμα και χυμο ,βανιλιες ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη και αφηνουμε να παρει μια βραση σε μετρια προς δυνατη φωτια (απο το 9 το βαζω στο Παραδοσιακο νηστισιμο ριβανί Αγρινίου για την νηστεια του δεκαπενταυγουστου

500 γρ σιμιγδαλι χοντρο
500 γρ σιμιγδαλι ψιλο

 Ριχνουμε  το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει με ξυλινη κουτάλα (προσοχή γιατί αρχίζει να πετάγεται) μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Καλό είναι να έχετε εναν βοηθό!.


Στρώνουμε σε ταψι δεν θελουμε μεγαλο υψος Στο καθε κομματι μεχρι 2 εκ ειναι καλαΜε ενα κουταλι και κοβουμε ριβανωτα με μαχαιρι χωρις δοντια! Μπήγουμε σε καθε κομματι ενα αμυγδαλο (εγω πασπαλιζω λιγη ζαχαρη πριν το ψησω).



 Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 200 βαθμους για μια ωρα μεχρι να χρυσοκοκκινισει για να ειναι επιτυχημενο πρεπει να ψηθει και η κατω πλευρα γιαυτο τα τελευταια 10 λεπτα τοποθετηστε το ταψι στον πατο του φουρνου!

Π


Οταν ειναι ετοιμο το βγαζετε αφηνετε λιγο να κρυωσει και πασπαλιζετε με την κανελοζαχαρη οχι αχνη ,το κοβουμε οταν κρυωσει εντελως διαφορετικα διαλυεται!








Δεν υπάρχουν σχόλια: