Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019

ΚΟΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΡΑΛΙΝΑ ΣΟΚΟΦΡΕΤΑ - CHRISTMAS YULE PRALINA 



Υλικα

 ΚΟΡΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Υλικά
για το παντεσπάνι
4 κροκους
2 κουταλιες ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια

6 ασπράδια
4 +1/2 κουταλίες ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλυτζάνι φαρινάπ  με 2 κουταλιες κακαο

γέμιση
κρεμα ζαχαροπλαστικής πραλινα  με 2 κουταλιες ζαχαρη
300 ml γάλα φρεσκο και 50 ml κρεμα γαλακτος πρεπει να γινει σφιχτη αν χρειαστει λιγα ml ακομη προσθετουμε ενα απο τα δυο
Σοκοφρετακια μινι Σπασμενα
λιγη σοκολατα κουβερτουρα πραλινα λιωμενη

επικάλυψη 
Κρεμα ζαχαροπλαστικης πραλινα 
2 σοκολατες κουβερτουρα πραλινα λιωμενες με 300 ml κρεμα γαλακτος απο τα 330 ml που εχει το κουτι
Παγωνουμε στο ψυγειο και χτυπαμε με μιξερ σε κρεμα που να στεκεται

πασπάλισμα
λιγη ζαχαρη αχνη

σιροπι για το παντεσπάνι 
1 σοκολατα κουβερτουρα πραλινα λιωμενη σε μπεν μαρι

Η αρχικη συνταγη ειναι εδω 


Αλλαγες στην αρχικη συνταγη
Στο αλευρι εβαλα 2 κουταλιες κακαο  και το αφαιρεσα απο το αλευρι
Γεμιση κρεμα ζαχαροπλαστικης γιωτης πραλινα 
1 σοκολατα πραλινα λιωμενη σε μπεν μαρι την εστρωσα ζεστη πανω απο το παντεσπανι αντι για σιροπι (λιγη που εμεινε την χτυπησα μεσα στην κρεμα ) 
μετα εβαλα την κρεμα στην οποια προσθεσα 2 κουταλιες μεγαλες ζαχαρη (κρατησα το 1/3 περιπου για να το καλυψω )και απο πανω εβαλα σπασμενα 6 σοκοφρετακια μινι
Εκλεισα το ρολο με μεμβρανη και το εβαλα 1 και μιση ωρα στην καταψυξη



Εβαλα το ρολο επανω σε δυο λαδοκολλες

Εστρωσα απο πανω μια πετσετα διπλωμενη


Ρολαρισα και εδεσα με δυο λαστιχακια αφησα να σταθει για 1 ωρα ώσπου να παρει σχημα



Εστρωσα λιωμενη σοκολατα κουβερτουρα πραλινα


Μετα εβαλα κρεμα και σπασμενες σοκοφρετες


 Απο πανω εβαλα λιγη ακομη σοκολατα


Εκλεισα στην λαδοκολλα και σε μεμβρανη και εβαλα στην καταψυξη




Οταν το εβγαλα εβαλα κρεμα στην πιατελα για να καθισει επανω, εκοψα ενα κομματι για να κανω το σχημα και περασα ολο το ρολο με την υπολοιπη κρεμα που μου ειχε μεινει σε λεπτη στρωση ωστε να μην φαινονται οι ενωσεις το εβαλα παλι ψυγειο 
Ελιωσα δυο σοκολατες πραλινα με 1 μεγαλη κρεμα γαλακτος 330 ml κρατησα ενα σφηνακι απο την κρεμα
Εβαλα την σοκολατα στο ψυγειο για μια ωρα 
Οταν την εβγαλα την χτυπησα με το μιξερ να στεκεται και εστρωσα ολο τον κορμο 
Για να κανω το σχεδιο σαν κορμο ελιωσα λιγη σοκολατα (2 πλακακια) κουβερτουρα κλασσικη εριξα πανω στον κορμο λιγες κουταλιες και με το πισω μερος του κουταλιου δημιουργησα  διαφορετικο χρωμα και σχεδιο κορμου












Καλή επιτυχία!

2 σχόλια:

Σοφία Τσιμάρη είπε...

κολασηηηηηηηηηηηηη!!!!
πωπωπωπωπωπω τρελααααααα
καλες γιορτες Ελενη μου
χρυσοχαρα μου εσυ ...σε θαυμαζω!!!

Elenfly είπε...

Σε ευχαριστω Σοφια μου!καλες γιορτες!