Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Σουτζουκακια με ρυζι καμπουριτσα



Για το ρυζακι

1 ποτηρι ρυζι κιτρινο σπυρωτο
2,5 ποτηρια νερο
1 καροτο
1 κουταλια σουπας βουτυρο αγελαδος
3 κουταλιες ελαιολαδο

Για το ρυζι: Τα βραζω ολα μαζι στην χυτρα .
Απο την ωρα που θα σφυριξει βραζω 3 λεπτα ακριβως σβηνω την εστια ,περιμενω να πεσει η βαλβιδα μονη της και σερβιρω.
Το σχημα το περνει απο ενα ποτηρι (γεμιζω ενα ποτηρι κρασιου με ρυζι το παταω με ενα κουταλι καλα και μετα το αναποδογυριζω στο πιατο)



Για τα σουτζουκάκια

1/2 κιλο κιμα
2 φρυγανιες
1 αυγο
1 κρεμμυδι
2 σκορδα
Αλατι πιπερι
Κυμινο τριμμενο 1/2 κουταλακι ( προαιρετικα)



Πλαθω μακροστενα σουτζουκακια

Βαζω  1/2 κραςοποτηρο λαδι στην χυτρα ριχνω 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο και το τσιγαριζω μαζι με κυμινο σπορο τοποθετω τα σουτζουκακια μου μεσα και προσθετω πολτό απο φρεσκιες ντοματες 1 ποτηρι νερου περιπου ,αλατι, πιπερι, 2 σκορδα και ενα κρασοποτηρο νερο.
Απο την ωρα που θα σφυριξει η χυτρα βραζω για 4 λεπτα,περιμενω να πεσει η βαλβιδα και σερβιρω
Πασπαλιζω με φρεσκια κανελα.



Καλη επιτυχία