Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ - LEMON PIE


 Υλικά

Ζύμη

1 φλυτάνι φυτίνη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι κονιάκ
ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
2 1/2 φλυτάνια αλεύρι

κρέμα

1/2 φλυτζάνι κορν φλάουρ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι νερό
100 γρ.βούτυρο
3 κρόκους αυγών

μαρέγκα

3 ασπράδια
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Φτιάχνουμε την ζύμη χτυπώντας πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη και μετά τα υπόλοιπα υλικά.Στρώνουμε την ζύμη σε φόρμα και ψήνουμε στους 200 C για 20 λεπτά.

 Στό διάστημα αυτό φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο και τους κρόκους.Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πήξει καλά και αποσύρρουμε απο την φωτιά.Ανακατεύουμε να κρυώσει λίγο και τοτε ρίχνουμε τα αυγά και μετά το βούτυρο.


Στρώνουμε την κρέμα πάνω στην τάρτα


και χτυπάμε την μαρέγκα προσθέτοντας την ζάχαρη λίγη λίγη


Στρώνουμε την μαρέγκα πάνω στην κρέμα και κάνουμε σχέδια με ένα πηρούνι.


Ψήνουμε στους 130 C για 15 - 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα!



 Αφήνουμε να κρυώσει


και σερβίρουμε



Καλή επιτυχία!!