Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ - BEET SALAD POTS

Υλικά

4 παντζάρια με τα φύλλα τους
3 κουταλιές ξύδι
4 κουταλιές λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι


Οδηγίες

Πλένουμε τα παντζάρια και κόβουμε τα φύλλα τους.
Τα βράζουμε  και καθαρίζουμε τα γουλιά από την φλούδα τους.
Κόβουμε ένα καπάκι για να δημιουργήσουμε βάση και ένα από την αντίθετη πλευρά για σκέπασμα.
Ανοίγουμε με ένα κουτάλι τρύπα και κρατάμε την ψύχα σε ένα πιάτο.
Κόβουμε την ψύχα και το ένα καπάκι της βάσης σε μικρά κομματάκια προσθέτουμε το ξύδι, το λάδι, το γιαούρτι, το σκόρδο , λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.


Γεμίζουμε τις κουπίτσες των παντζαριών και τις σκεπάζουμε με το καπάκι.
Τοποθετούμε σε πιάτο και δημιουργούμε μια σύνθεση της αρεσκείας μας.


Εγω έχω φτιάξει ένα γλαστράκι με λουλούδι.


Η γλάστρα και τα φύλλα είναι φτιαγμένα με τα φύλλα και τα κοτσάνια από τα παντζάρια.


Το καπάκι το διακόσμησα με γιαούρτι και λίγο κρόκο αυγού τριμμένο.
Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για μια ώρα τουλάχιστον.

 Η γέμιση μπορεί να εμπλουτιστεί  με μαγιονέζα, τόνο και αυγό βραστό χωρίς το σκόρδο.