Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΣΤΑΦΙΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ - COOKIES WITH SESAME SEEDS AND RAISINS


1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 ποτήρι κρασιού χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι αμμωνία
2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
αλεύρι περίπου 1 κιλό (για όλες τις χρήσεις)
σουσάμι για το τύλιγμα
1 ποτήρι κρασιού σταφίδες μαύρες


Οδηγίες


Σε μίξερ βάζουμε το λάδι,
την ζάχαρη,
το χυμό πορτοκάλι, 
το κονιάκ, 
το ξύσμα πορτοκαλιού ,
την κανέλα, 
την αμμωνία  και το μπέικιν
και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή γιατί πετάγονται σταγόνες.


Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
 Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες.
Αν η ζύμη προκύψει πολύ μαλακιά (εξαρτάται πόσο δυνατό είναι το αλεύρι) και δεν πλάθονται στα γνωστά σχήματα  κόψτε με κούπ πατ μπισκότων.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που μας αρέσει τα κυλάμε στο σουσάμι 
τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα
και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 20 λεπτά.
 Είναι μαλακά όταν τα βγάζουμε απο τον φούρνο,  όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά.
 Μικρές συμβουλές

Όταν τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα βγάζουν λίγο το λάδι απο κάτω.
Συνοδεύουν τέλεια εναν καφέ ή ένα τσαγάκι με άρωμα πορτοκαλιού.