Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΡΥΔΑΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -SWEET BITES WITH WALNUT



Υλικά

1/2 κιλό φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κιλό χοντροκοπανισμένα καρύδια
2 βανίλιες
1 μεγάλη σοκολάτα κουβερτούρα
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο 
1 κουταλάκι κανελα

Για το τύλιγμα

1 σφηνάκι ανθόνερο ή κονιάκ
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη

Σιρόπι

4 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κουπες νερό

Οδηγίες


Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά,τα καρύδια,τη βανίλια,το γαρύφαλλο, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.



Βράζουμε τις 4 κούπες ζάχαρη με 2,5 κούπες νερό μετρώντας 5 λεπτά
απο την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.


Στο τελευταίο  λεπτό ρίχνουμε και την σοκολάτα κομματιασμένη για να λειώσει (προσοχή φουσκώνει)


προσθέτουμε το κονιάκ και αποσύρρουμε απο τη φωτιά
Ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο μείγμα με τα καρύδια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.


καλό είναι να ρίξουμε σταδιακά το σιρόπι για να ελέγχουμε το μίγμα να μην γίνει ρευστό ,πρέπει να πλάθεται σαν ζύμη.
Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό για να μπορούμε να το πλάσουμε


Αφού αλείψουμε τις παλάμες μας με ανθόνερο ή κονιάκ κάθε φορά ,παίρνουμε μια μια κουταλιά από το μείγμα, πλάθουμε διάφορα σχήματα και τα τυλίγουμε στην ζάχαρη άχνη 



Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.


Μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες

 

Αφου κρυώσουν πολύ καλά τα τυλίγουμε σε ζελατίνη.



Καλή επιτυχία!!!