Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ - RICE PUDDING WITH CINNAMON


Υλικά

1 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι γάλα
1 κουταλιά αλεύρι με μια κάψουλα βανίλιας ή 1 κουταλιά άνθος αραβοσίτου με άρωμα βανίλια
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
κανέλλα τριμμένη
μέλι  (προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε μια χύτρα ρίχνουμε το ρύζι


με το νερό


και τα βράζουμε για 3 λεπτά απο την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα. Περιμένουμε να φύγει όλος ο ατμός  ανοίγουμε το καπάκι και ανάβουμε πάλι τη φωτιά.

Ρίχνουμε στο ποτήρι με το γάλα το άνθος αραβοσίτου

και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά

Ρίχνουμε το μίγμα με το γάλα στο βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε

μέχρι να πήξει ελαφρά.


Σερβίρουμε σε τρία μπώλ και μόλις κρυώσουν λίγο τα βάζουμε στο ψυγείο


όταν παγώσουν σε μια ωρίτσα τα σερβίρουμε με κανέλλα τριμμένη.



 Μικρές συμβουλές

Είναι ένα υγειινό πρωινό για να αρχίσει η μέρα με δύναμη!
Όποιος το θέλει πιό γλυκό βάζουμε μέλι από πάνω.

Αν το μαγειρέψετε σε απλή κατσαρόλα βράζετε το ρύζι με κλειστό το καπάκι και πριν ρίξετε το γάλα προσθέστε 1/2 ποτήρι νερό ζεστό.