Κυριακή 2 Μαΐου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ - CHICKEN WITH PEPPERS AND FUSILLI


Υλικά

2 μπουτάκια βιολογικό κοτόπουλο
2 πιπεριές κομμένες ροδέλες (1 κόκκινη και 1 πράσινη)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
 αλάτι - πιπέρι
2 ντομάτες πολτοποιημένες 
1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ. (βίδες κατά προτίμηση)

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι , τα κρεμμύδια , τις πιπεριές , τα σκόρδα και τα σωτάρουμε ελαφρά.


Προσθέτουμε το κοτόπουλο

και το γυρνάμε και αυτό να ανακατευτεί με τα κρεμμύδια .


Σβήνουμε με το κρασάκι.

 Εδώ πρέπει να πώ πως ένα καλό κρασί κάνει την διαφορά στο φαγητό


Ρίχνουμε και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε και ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάσουμε.


Κλείνουμε με το καπάκι βράζοντας σε χύτρα ταχύτητος 25 λεπτά απο την ώρα που θα σφυρίξει και σε κατσαρόλα 40 λεπτά περίπου.
Στο τέλος πρέπει να μείνει με το λαδάκι.


Τα μακαρόνια τα βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο που δίνει το πακέτο.

Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε λίγο κρύο νερό για να σταματήσουμε τον βρασμό.


Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλάνε μεταξύ τους.


Σερβίρουμε προσθέτοντας απο πάνω την σάλτσα με τις πιπεριές.



Μικρές συμβουλές

Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό κι η γεύση του είναι πολύ γλυκιά.Για να μειωθεί το νεράκι απο την σάλτσα βράζετε το φαγητό σας με ανοικτό το καπάκι.