Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ - OLIVIER SALAD

                         
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
4 καροτα βρασμένα
2 πατατες βρασμένες
2 κουταλιές της σουπας κάπαρη
2 κουταλιες κέτσαπ
2 κουταλιες μουστάρδα
1 μικρο βαζακι αγγουρακι τουρσι 
1 χουφτα ανηθο
3 βραστα αυγα ψιλοκομμενα (το ενα το κρατάτε για ντεκορ αφαιρείτε μονο τον κρόκο)
1 πιπερια φλωρίνης
1 σφηνακι κρασι λευκό μοσχοφίλερο
3 κουταλιές ξυδι
1 κομματι ζαμπον καπνιστό κομμενο σε κυβακια
1 κουταλια  πιπεράκια  κοκκινα ολόκληρα 
αλάτι πιπέρι
1/2 ποτηρακι ελαιόλαδο
1 λεμόνι στιμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα

σως
1 δοση μαγιονέζα 
ή 1 1/2 ποτηρι του νερου
1 1/2 ποτηρι γιαουρτι στραγγιστο
2 κουταλιές ξύδι
λίγο αλάτι

Οδηγίες

βράζουμε τα λαχανικά ξεχωριστά  έτσι ωστε να μην λιωσουν και τα περναμε απο κρυο νερό για να σταματήσει ο βρασμός 


Τα σουρώνουμε και αφου ειναι τελείως κρύα τα κοβουμε σε κυβάκια ,τα ανακατεύουμε ολα τα υλικά μαζί προσέχοντας να μην λιώσουν!

Σε ένα μπωλ φτιαχνουμε την σως την δοκιμάζουμε πάντα και μετά την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά .



Στρώνουμε ωραία την επιφάνεια και στολίζουμε κατά βούληση!!


Καλή όρεξη,!

2017




2018










2021









Σημειωσεις:
Τις πατατες τις βραζω στην χυτρα 10 λεπτα ακριβως αφηνω για 5 λεπτα αποσυροντας απο το ματι και μετα ανοιγω το καπακι αφηνω νακρυωσουν για να κοβονται χωρις να διαλυονται.
Αρακας και καροτα βραζω για 5 λεπτα απο το σημειο βρασμου σε απλη κατσαρολα χωρις καπακι
Πιπερακια κοκκινα βαζω κυριως στην γαρνιτουρα γιατι εχουν εντονη γευση.