Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ - FRIED VEGETABLES WITH YOGURT SAUCE



Υλικά

4 μελιτζάνες
1 πιπεριά πράσινη
5 κολοκυθάκια
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές  ξύδι
2 κουταλιές λάδι
λίγο αλάτι
λίγο δυόσμο
5 σκελίδες σκόρδο



Οδηγίες


Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μακρόστενες φέτες.


Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε .


Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

ρίχνουμε απο πάνω λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και φτιάχνουμε την σως γιαουρτιού.


πολτοποιούμε το σκόρδο με λίγο αλάτι


προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι , το ξύδι και τον δυόσμο


και ανακατεύουμε καλά


Ρίχνουμε την σως πάνω απο τα τηγανισμένα λαχανικά



λίγο πριν τα σερβίρουμε.

Συνοδεύετε τέλεια με ουζάκι!!

Μικρές συμβουλές 

Το ορεκτικό αυτό το μαγειρεύαμε πάντα χωρίς το γιαούρτι ,ένα καλοκαίρι όμως που επισκεύτηκα  τη νήσο Κώ το έφαγα εκεί και το υιοθέτησα!

3 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

ωχ, παναΐα μου, εμείς πάλι πάντα με γιαούρτι το τρώμε, αλλά και πάλι ωχ, παναγία μου θα πω!!!!!!!
κι ας μου έρχεται βαρύ στο στομάχι και βογκάω!!!!!

αχτίδα είπε...

Υπέροχο ..μου αρέσει πολύ και ξέρεις αγαπώ πολύ το γιαούθρτι με τηγανιτά πράγματα τέτοια.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη πράγματα από εσάς, τον άνθρωπο. Ive διαβάσετε τα πράγματά σας, πριν και youre ακριβώς πάρα πολύ φοβερό. Μου αρέσει ό, τι youve πήρε εδώ, αγάπη τι youre λέει και τον τρόπο που εσείς το λέτε. Μπορεί να είναι διασκεδαστικό και μπορείτε να καταφέρουν να το κρατήσει έξυπνο. Δεν μπορώ να περιμένω για να διαβάσετε περισσότερα από εσάς. Αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο blog.